EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Lovitură cruntă pentru ELEVI! S-ar putea schimba ADMITEREA la liceu. Iată cum se va calcula nouă medie!

 
+2 click pentru
galerie

Procedura de admitere la licee ar putea fi schimbată. Media anilor de studii din clasele V-VIII, care acum contează în proporţie de 20% în procesul de admitere în învăţământul preuniversitar, ar putea fi înlocuită de media tezelor la matematică, limba română, istorie sau geografie.

Ministrul Educației, Valentin Popă, a propus, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții părinților din învățământul preuniversitar, că la admiterea de liceu ponderea de 20% din media de admitere să fie reprezentată de media tezelor de la materiile de bază: română și matematică pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, plus istorie sau geografie în clasă a VIII-a.

 

“Avand în vedere că există un procentaj de 42% de analfabeți funcționali, dar și rezultatele slabe de la Evaluările Naționale, precum și faptul că există mulți copii care intră cu note de 2, 3, 4, 5 la liceu, majoritatea părinților își doresc reîntoarcerea la examenele naționale de amitere sau că fiecare liceu să organizeze propriul examen de admitere. Fostul secretar de stat Preoteasă a spus că există riscul că un elev să se blocheze în timpul unui astfel de examen, deși acesta este foarte bun. Și are dreptate. În acest context, dar și în urma cererii noastre de a fi introduse standarde unice de notare, ministrul Educației a propus această soluție, dar nu este bătută în cuie. Ea va trebui supusă dezbaterii publice. A fost o discuție, pentru îmbunătățirea sistemului”, a explicat pentru președintele FNAP-IP, Iulian Cristache.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe