Căutare Live

Evaluarea Națională la Matematică din 2022. Ce subiecte au avut elevii la Matematică, când se poate face contestație

Subiectele de la Evaluarea Națională la Matematică au avut dificultate medie. Iată ce subiecte și ce probleme au avut de rezolvat elevii de clasa a opta, la examenul de astăzi, joi, 16 iunie 2022.

Subiectele de la Evaluarea Națională la Matematică au avut dificultate medie. Iată ce subiecte și ce probleme au avut de rezolvat elevii de clasa a opta, la examenul de astăzi, joi, 16 iunie 2022.

Hepta

Elevii de clasa a opta au dat astăzi Evaluarea Națională la Matematică. La subiecul I au fost 6 subpuncte, fiind itemi obiectivi – tip grilă, fiecare punctat cu 5 puncte. La fel, subiectul al III-lea are 6 subpuncte, tot grilă și notate tot cu câte 5 puncte fiecare. la subiecul al III-lea problemele nu mai sunt cu răspunsuri de tip grilă.

Ce subiecte au fost la matematică, la Evaluarea Națională din 16 iunie 2022 | Poze subiecte

Candidaţii la Evaluarea naţională au susţinut, joi, proba la Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale va avea loc vineri, 17 iunie. Marţi a fost proba scrisă la Limba şi literatura română.

La prima probă, cea la Limba română, au fost prezenţi 148.891 şi 6.668 au absentat, a informat, marţi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Contestație la Matematică. Când vor fi afișate primele rezultate de la Evaluarea Națională din 2022. Primele rezultate vor fi afişate joi, 23 iunie, până la ora 14,00.

Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16,00 - 19,00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8,00 - 12,00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice.

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Citește și: Evaluare Națională 2022. Regulamentul desfășurării examenului. La ce oră se face intrarea în săli și ce nu au voie să facă elevii

Când vor fi afișate rezultatele finale de la Evaluarea Națională din 2022. Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie

Accesul candidaţilor în unităţile de învăţământ/centre de examen este permis în intervalul orar 8,00 - 8,30. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

"Probele încep la ora 9,00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. Precizăm că, la probele scrise ale Evaluării naţionale - 2022, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute (două ore), calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Asistenţii vor verifica datele înscrise de candidaţi şi vor secretiza caseta", informează Ministerul Educaţiei.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2022 matematică: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de a 8-a

Probele de la Evaluarea Națională sunt monitorizate audio-video

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Nu sunt acceptaţi în examen candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării naţionale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (14 şi 16 iunie, între orele 8,00 - 16,00, respectiv vineri, 17 iunie, între orele 8,00 -14,00).

Media generală obţinută în cadrul Evaluării naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Parcarea Aeroportului Otopeni a fost inundată după ploile abundente din București. Prin ce a trecut o însoțitoare de bor... Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis mesaj în limba română în timpul vizitei din Republica Moldova. Ce a zis...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x