Antena Căutare

Italia închide tot, de teama coronavirusului! După școli și universități, toate evenimentele sportive vor avea loc fără spectatori

Toate competițiile sportive din Italia, inclusiv meciurile de fotbal, se vor desfășura fără prezența spectatorilor până pe 3 aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit unui decret semnat de premierul Giuseppe Conte. Măsura vine după ce autorițătile italiene au deschis închiderea tuturor școlilor și universităților din Peninsulă, pentru următoarele două săptămâni. 

Italia închide tot, de teama coronavirusului! După școli și universități, toate evenimentele sportive vor avea loc fără spectatori
Italia, cea mai afectată țară de coronavirus | Profimedia

"Evenimentele și competițiile sportive de toate tipurile și disciplinele, atât publice, cât și private, rămân autorizate", însă "în instalații sportive utilizate cu porțile închise sau în aer liber, fără prezența publicului", stipulează decretul.

Guvernul le cere, de asemenea, în decretul sau asociațiilor și cluburilor sportive să efectueze, prin intermediul personalului lor medical "controale adecvate pentru a opri riscul de răspândire a virusului printre sportivi, antrenori, conducători și toți însoțitorii".

Citește și: Pacientul de 71 de ani din Suceava cu coronavirus a mers în Italia dintr-un motiv tulburător! De ce a fost nevoit să facă vizita

Măsurile, care vor fi aplicabile după publicarea în monitorul oficial italian, vor fi în vigoare până în dată de 3 aprilie.

Meciuri importante din Liga Campionilor, fără spectatori din cauza Covid-19

Ele vor viza inclusiv meciul dintre Juventus Torino și Olympique Lyon, din cadrul mansei secunde a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, programat pe 17 martie, după cum a subliniat clubul francez într-un comunicat dat publicității miercuri, precizând însă că informația nu a fost confirmat "nici de către UEFA și nici de Juventus".

În rugby, meciul din Turneul celor Șase Națiuni dintre selectionatele Italiei și Angliei, actuală vicecampioană mondială, care va avea loc pe 14 martie la Roma, urmează să se dispute de asemenea fără spectatori.

Două meciuri din Cupa Italiei la fotbal au fost amânate din cauza crizei coronavirusului cu care se confruntă Italia: Juventus - AC Milan, care urmă să se dispute miercuri, și SSC Napoli - Inter Milano, programat joi.

Nicio nouă dată nu a fost fixată deocamdată pentru cele două partide din Coppa Italia.

Citește si: Cercetătorii, descoperire BOMBĂ despre coronavirus! „A suferit o mutație. Sunt două tulpini! Una este extrem de agresivă!”

Peste 100 de morți de coronavirus în Italia

Potrivit ultimelor date prezentate de autoritățile de la Roma, în Italia s-au înregistrat până în prezent 107 decese și 2.706 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Veste excelentă pentru cei care ies la pensie. Procedurile pentru obținerea dosarului de pensionare au fost simplificate... Accident grav în Capitală, la pasajul Mihai Bravu. Un BMW a intrat în plin într-un tramvai cu călători...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x