Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30X Factor

Evoluție neprevăzută a COVID-19 în România. Specialiștii, fără răspunsuri! Ce s-ar putea întâmpla, în următoarele zile? Alexandru Rafila: „Sunt surprins”

Situație nemaiîntâlnită, în plină pandemie de coronavirus! Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, despre fenomenul pe care nimeni nu îl poate explica: „Sunt curios ce va fi”.

Evoluție neprevăzută a COVID-19 în România. Specialiștii, fără răspunsuri!

Profimedia

Străzile sunt pline de oameni, dar numărul celor infectați cu noul coronavirus a scăzut. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), mărturisește că nu își poate explica fenomenul.

„Am discutat mult că suntem într-o zonă de platou şi aveam 300-350 de cazuri în medie pe zi. S-a întâmplat un fenomen - sunt bucuros că s-a întâmplat, dar încă nu ştiu care e cauza - de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri şi avem o medie de 200 pe zi.

Nu s-a întâmplat deloc, sau poate a fost vreo excepţie de vreo zi în care s-a testat mai puţin. Dar nu am avut niciodată serie de patru zile cu medie de 200 de cazuri. Vedem dacă e o întâmplare sau acest trend se menţine.

Sunt oarecum surprins de această evoluţie, că în ultima perioadă lumea a fost mai prezentă pe străzi. Sunt curios ce va fi în perioada următoare, a declarat Rafila, la un post TV.

Citește și:

România intră în starea de alertă mai devreme. Premierul Orban, anunț de ultimă oră: ”Vom lua toate măsurile necesare pentru a apăra viața românilor!”

Joi, ultima zi de stare de urgență

Joi, 14 mai, este ziua în care starea de urgență expiră pe întreg teritoriul României. În weekendul care se apropie, românii s-ar putea bucura de libertate deplină. Și asta deoarece urmează trei zile de vid legislativ, în care nu se pot impune restricții.

citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

Prevederea privind starea de alertă intră în vigoare abia luni.

Potrvit surselor Antena 3, guvernanții doresc să ia măsuri pentru a acoperi cele 3 zile de vid legislativ. Cu alte cuvinte, caută soluții astfel încât în aceste 3 zile să nu existe libertate deplină. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Recomandari