Antena Căutare

Exclusiv! Guru Bivolaru rupe tacerea

Gregorian Bivolaru nu a fugit din Suedia. Liderul MISA a vrut sa faca aceasta precizare, in exclusivitate pentru Observator. Este pentru prima data in ultimii sapte ani cand guru Bivolaru face o declaratie publica.

Acesta a decis sa rupa tacerea dupa ce vineri, Politia Romana a anuntat ca el nu s-ar mai afla in Suedia. Bivolaru este dat in urmarire de peste sapte ani, fiind acuzat si judecat pentru perversiune sexuala, act sexual cu un minor si trafic de minori. Desi pe numele liderului MISA exista o interdictie de a parasi tara, Bivolaru a iesit din Romania, fiind retinut la Malmo, in Suedia. Ulterior, el a obtinut statut de azilant.

ICCJ a reluat, joi, 24 mai, judecarea recursului procurorilor in dosarul in care liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA) a fost achitat de instantele inferioare. Cei trei judecatori au constatat insa ca la dosarul cauzei exista o cerere a partii vatamate din acest proces, prin care aceasta solicita amanarea cauzei, pentru a i se da posibilitatea angajarii unui avocat care sa ii pregateasca apararea, si a stabilit ca judecarea cazului sa fie reluata in 7 iunie.

Judecatorii de la ICCJ vor readministra dupa caz, partial sau integral, probele din acest dosar, urmand sa ia, la final, o decizie definitiva.

Tribunalul Sibiu si apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului MISA, pentru o parte din infractiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuala in forma continuata, doua infractiuni de act sexual cu un minor in forma continuata si doua infractiuni de trafic de minori. Decizia Curtii de Apel a fost contestata la ICCJ.

Instantele au dispus, totodata, incetarea procesului penal pentru alte infractiuni, respectiv coruptie sexuala, act sexual cu un minor, ambele in forma continuata, si trecerea frauduloasa a frontierei Romaniei, "ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale".

In acest dosar au mai fost judecate doua persoane, Farkas Ferenc Zsolt si Farcasi Maria Mirona, iar in cazul acestora instanta a decis incetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale pentru tentativa la infractiunea de trafic de migranti si infractiuni de coruptie in forma continuata.

Fost ministru al Agriculturii, condamnat la 7 ani de puscarie cu executare... Doar 30 de familii ar putea primi despagubiri pentru casele distruse de inundatiile din ultimele zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x