Antena Căutare

Doar 30 de familii ar putea primi despagubiri pentru casele distruse de inundatiile din ultimele zile

Doar 30 de familii ar putea primi despagubiri pentru casele distruse de inundatiile din ultimele zile. Asiguratorii au primit pana in prezent cereri doar din doua comune afectate de ploile abundente. Si asta pentru ca la nivel national, sunt incheiate doar 500 de mii de polite obligatorii.

Doar 6 la suta din cele 8 milioane de locuinte din Romania sunt asigurate obligatoriu impotriva dezastrelor naturale. Adica inundatii, cutremur si alunecari de teren. Asta in conditiile in care sute de case au fost deja afectate de ploile abundente din ultima perioada. In judetele aflate sub cod portocaliu, au asigurare obligatorie sub 20 de mii de locuinte.

Este si motivul pentru care, Polul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a primit doar cateva cateva zeci de solicitari de despagubire in urma inundatiilor.

La nivel national, cele mai putine locuinte cu asigurare obligatorie sunt in judetul Harghita. Mai exact, 1.900. La polul opus e Constanta cu 33 de mii de case. Adica, 13 la suta din totalul locuintelor din judet.

Explicatia poate fi faptul ca amenzile pentru cei care nu respecta legea se aplica abia din luna august a acestui an. Polita porneste de la 10 euro pe an pentru anexe si ajunge la 20 de euro pentru locuinte. Despagubirea maxima e de 20 de mii de euro.

Exclusiv! Guru Bivolaru rupe tacerea... Codul galben de inundatii, mentinut pana miercuri dimineata pe rauri din 12 judete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x