Antena Căutare

EXCLUSIV! Unul dintre pompierii salvatori povestește scenele de coșmar de la Colectiv! Ies la iveală noi detalii despre eroul Claudiu Petre!

Am stat de vorbă cu unul dintre primii pompieri care au ajuns la fața locului, în momentul în care s-a produs incendiul de la Club Colectiv din București. Este vorba despre Sorin Arhire, iar declarațiile sale sunt cu adevărat copleșitoare.

EXCLUSIV! Unul dintre pompierii salvatori povestește scenele de coșmar de la Colectiv! Ies la iveală noi detalii despre eroul Claudiu Petre! Galerie
| Foto: Adev?rul (Sorin Arhire �n drepta)

Am stat de vorbă cu unul dintre primii pompieri care au ajuns la fața locului, în momentul în care s-a produs incendiul de la Club Colectiv din București. Este vorba despre Sorin Arghire, iar declarațiile sale sunt cu adevărat copleșitoare.

Pentru mine, eroii sunt acei civili care, în loc să fugă cât îi țin picioarele, s-au întors pentru a-și ajuta semenii...Restul sunt doar oameni care și-au făcut meseria, meserie pentru care sunt plătiți.

Eu iubesc ceea ce fac, altfel nu aș putea să fac meseria asta. Cea mai mare bucurie este atunci când toți ne întoarcem la bază întregi, când putem ajuta, când toată lumea trăiește, când tot ce facem la o intervenție se termină în cel mai bun mod cu putință.

E foarte greu de descris în cuvinte ce s-a întâmplat acolo...nu știu dacă chiar pot să descriu ce am simțit atunci.

Ca om, am fost îngrozit de ce am văzut.

Ca pompier, am știut că trebuie să merg mai departe...că nu trebuie să mă panichez...că trebuie să încerc să ajut cât mai mult...că trebuie să fac tot ce pot, să fac cât mai bine asta...pentru că acela era unul din momentele când chiar este nevoie.

Chiar dacă suntem pompieri, și noi suntem oameni. Și niciunul dintre noi nu s-a mai întâlnit cu așa situație.

În condițiile în care s-a întâmplat totul, nu cred că tinerii aceia aveau vreo șansă…Nu cred că au avut timp să reacționeze, doar norocul i-a ajutat pe cei care au scăpat.”

Ai auzit de Claudiu Petre, tânărul care a murit încercând să salveze pe alții din club? L-ați văzut pe acolo?

„ Da, nu știam cum îl cheamă. Nu am mai deschis televizorul de atunci fiindcă încă resimt șocul.

Lângă uşa clubului era un băiat pe care l-am văzut mereu la televizor şi care ne-a ajutat foarte mult. Am rămas uimit, el voia să intre după mine înăuntru şi nu avea mască, nu avea nimic. Eu abia făceam faţă cu aparatul de oxigen şi el voia să intre. (Sorin Arhire pentru Adevărul)

El pentru mine se poate numi EROU. Spuneau că este nevoie de foarte mult curaj să faci ce a făcut el. Vorbeau cu mult respect..respect meritat.

Cum arăta locul?

„Eu am fost ajutat de civili ca să deblochez intrarea. Uşa era blocată din cauza cadavrelor prăbușite, am fost nevoiți să le dăm la o parte ca să putem intra. O imagine de ansamblu nu am avut, era foarte mult fum, abia vedeam la câțiva centimetri în fața ochilor. În ușă erau 5 persoane, la o jumătate de metru de ieșire. Undeva în stânga un bărbat care striga după ajutor. Erau telefoane scăpate pe jos, care sunau încontinuu…

În spate erau civili care mă rugau să merg unde suna telefonul...nu știau că sunt multe telefoane pe jos și că mare parte erau scăpate pe jos în îmbulzeala creată. Toate sunau în același timp. Era haos, nu știam la ce telefon să răspund mai întâi. Erau persoane arse la fiecare pas, foarte multe persoane…

Am încercat să ridic unele victime, dar am rămas cu pielea în mână. Efectiv le cădea pielea de pe corp. În tot timpul acesta, oamenii strigau după ajutor.

Nu am simțit mirosul...și probabil a fost mai bine. Am avut aparatul de respirat tot timpul. L-am dat jos doar afară, când l-am schimbat și la sfârșit, când toate persoanele au fost evacuate

Dar mirosul care a rămas în hainele mele...nu va dispărea prea curând.

Toți cei pe care i-am găsit, în afară de cel care mai avea forță să strige, erau inconștienți, cu arsuri pe mare parte din corp.”

V-ați lăsat copleșiți de situație?

„Sincer, nici nu mai știu. Am văzut colegii care plângeau. Știu că am încercat să nu plâng, dar nu știu cât am reușit asta. Nu cred că sentimentul de teamă i-a făcut să plângă, ci mai degrabă empatia.”

Ați rămas cu traume?

Toți spunem că nu am rămas cu traume, dar...adevărul e altul. Nu am mai dormit de trei zile, încă îmi tremură buzele când vorbesc despre asta. Timpul va decide. Momentan este foarte greu și să ne amintim...Toți evităm să ne uităm la televizor.

Sincere regrete pentru familiile celor care nu au supraviețuit, sănătate multă și recuperare cât mai ușoară celor norocoși, care au scăpat cu viață.” (Sorin Arhire, pompier)

Citește și:

Dramele din curtea spitalului! „Acolo stau părinții, în frig, să nu cumva să le moară copiii și să nu fie acolo...”

Doctorul care a încercat să-l salveze pe eroul Claudiu Petre povestește ce s-a întâmplat cu adevărat! Misterul morții a fost elucidat!

Apar dovezi noi! Filmarea arată că incendiul nu a izbucnit în timpul melodiei „The Day We Die”! Ce s-a întâmplat cu adevărat

Scrisoarea emoţionantă a unei fetiţe pentru părinţii care au copii răniţi în incendiul din Colectiv: "Rămâneţi calm... EXCLUSIV! Ce înseamnă, de fapt, o operație la un pacient cu arsuri grave? "Se face cu penseta și forfecuța. Se cură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x