Antena Căutare

Expertiza tehnica in cazul tragediei de la Giulesti, finalizata: incendiu, nu explozie

Expertiza tehnica in cazul Maternitatii Giulesti a fost finalizata si trimisa Parchetului General de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INSEMEX) Petrosani. O prima concluzie care se desprinde din raport este ca la Maternitatea Giulesti a fost vorba despre un incendiu, si nu despre o explozie.

Directorul INSEMEX Petrosani, Constantin Lupu, declara ca nu poate da mai multe amanunte legate de concluziile la care s-a ajuns, mai ales ca raportul constituie piesa principala a dosarului privind tragedia in urma careia au murit sase bebelusi nascuti prematur, iar alti cinci au fost grav raniti.

"Nu pot sa furnizez mai multe informatii despre raportul intocmit, dar va pot confirma cu certitudine ca a fost vorba despre un incendiu, si nu despre o explozie. Noi am trimis expertiza Parchetului General, care o va studia. Este posibil sa ni se mai ceara unele lamuriri legate de aceasta", a declarat Constantin Lupu.

El a adaugat ca raportul are doua volume, ce cuprind in jur de 700 de pagini. Specialistii au incercat sa arate cu exactitate de unde a izbucnit incendiul si daca bebelusii aflati in salon mai puteau fi salvati.

Tot articolul, in Jurnalul National

Primele trasee turistice pentru redescoperirea Bucurestiului... Metrorex va introduce sistemul de plata cu cardul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x