Antena Căutare

Primele trasee turistice pentru redescoperirea Bucurestiului

Bucurestenii sunt invitati sa-si cunoasca orasul: primele trasee turistice pietonale din Bucuresti vor fi inaugurate in cadrul proiectului "Bucurestiul intr-o zi", initiat de Consortiul Bright Light, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1.

Sambata, 18 septembrie 2010, ora 11:00, in Parcul Kiseleff (zona Foisor), primarul Andrei Chiliman va inaugura primele trasese turistice pietonale.

Voluntari in costume de epoca vor forma din 30 in 30 de minute grupuri a cate 10 doritori care vor pleca pe cele doua trasee. In itinerariu au fost incluse, printre altele, Muzeul Taranului Roman, Muzeul George Enescu, Muzeul Grigore Antipa si Muzeul de Geologie.

In parc vor avea loc diverse activitati simultane, ce vor readuce la viata atmosfera de altadata: flori presarate pe alei, targ de antichitati, mancare specifica vremii interbelice, demonstratii culinare, degustari de vinuri, copii cu ziare ("Lume, lume..") care vor distribui un "ziar" cu cele mai frumoase zece povesti de pe cele doua trasee si alte surprize.

"Nu putem intelege trecutul si n-am putea aprecia mostenirea cetatii fara sa cunoastem povestile ce vorbesc despre domni si doamne, despre casele in care au locuit si locurile lor de promenada, despre moravuri, despre veselii si tristeti, intr-un cuvant, despre viata, asa cum intelegeau s-o traiasca bucurestenii nostri", a declarat Chiliman.

Zonele amintite din Sectorul 1 se desfasoara in proximitatea Bulevardului Kiseleff si a Caii Victoriei, artere de larga circulatie, ce constituie axe principale ale unui perimetru delimitat de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", Gradina Cismigiu si de Piata Dorobanti.

Sursa: Jurnalul National

VIDEO! Poluare la statia de epurare din Constanta... Expertiza tehnica in cazul tragediei de la Giulesti, finalizata: incendiu, nu explozie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x