Antena Căutare

Explicațiile ISU despre firma lui Ionuț Doldurea. Cum funcționa stația GPL din Crevedia, deși nu avea autorizație

Patronul care deține majoritatea din acțiunile firmei Flagas SRL, din care face parte stația GPL din Crevedia care a explodat sâmbătă seara, este Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal. ISU Dâmbovița a pecizat că stația nu mai avea autorizație se securitate la incendiu din 2020.

Colaj cu Ionuț Doldure Galerie
ISU Dâmbovița a precizat că stația GPL a fiului primarului din Caracal era închisă însă din toamna lui 2020 | Facebook & Observator

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat oficial în cursul zilei de duminică, 27 august 2023, că stația GPL nu mai avea autorizație din 2020 și că funcționa ilegal.

„Noi știm că firma cel puțin nu mai funcționa, clar că nu mai avea avize sau autorizație. Ancheta e realizată de Parchetul General. Din punctul nostru de avere firma nu avea documente să funcționeze, firma nu avea activitate mai exact", a declarat Raed Arafat la Digi24.

Firma Flagas SRL figurează pe ListaFirme.ro ca fiind funcțională, cu obiectul de activitate comerț cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate.

Conform informațiilor oferite de ListaFirme.ro. SC Flagas SRL are doi acționari: Ionuț Doldurea (51%) și Cosmin Stîngă (49%), iar obiectul de activitate al firmei este „comerț cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate”, potrivit ziare.com.

Citește și: Explozia din Crevedia, bilanț dramatic: 2 morți şi 56 de răniţi. Care ar fi fost cauza tragediei. Stația GPL funcționa fără aviz

În descrierea firmei, se arată următoarele produse în vânzare: vânzarea cu amănuntul a echipamentelor fotografice, optice și de precizie, vânzarea cu amănuntul a suvenirurilor, articolelor de artizanat și religioase, activitățile galeriilor de artă, vânzarea cu amănuntul a combustibililor, gazului îmbuteliat, cărbunilor și lemnelor pentru uzul în gospodărie, vânzarea cu amănuntul a armelor și munițiilor, vânzarea cu amănuntul a timbrelor și monedelor, serviciilor de comerț cu amănuntul ale galeriilor comerciale de artă, vânzarea cu amănuntul a produselor nealimentare

Pe anul 2022, firma fiului primarului PSD din Caracal prezinta o cifră de afaceri de 595.907.886 lei, profit net: 32.782.166, datorii: 73.928.971, capitaluri proprii: 38.156.257, Angajați: 191.

Precizările ISU Dâmbovița. Stația GPL a fost închisă din toamna anului 2020

Adjunctul șefului ISU Dâmboviţa, colonelul Benone Duduc, a făcut precizări referitoare la neregulile sesizate de autorități la stația GPL Crevedia în anul 2020. ISU a dat atunci o amendă de 10.000 de lei pentru neregulile sesizate.

„Obiectivul a fost autorizat de instituția noastră, ISU Dâmbovița, în luna octombrie 2011, ca instalație de tip Skid pentru distribuția de GPL la autovehicule, cu o capacitate de 4.000 de litri.

În data de 30.07.2020, în urma unor sesizări, se efectuează un control inopinat la acest obiectiv și se constată că nu se respectă măsurile de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu în anul 2011.

Acea instalație de tip monobloc a fost mutată pe amplasament și nu se mai respectau distanțele de siguranță care au stat la baza emiterii autorizației.

În consecință, ISU constată pierderea valabilității autorizației de securitate la incendiu și, totodată, constată utilizarea unei pompe neomologate pentru transvazarea (mutarea dintr-un vas în altul – n.r.) GPL-ului dintr-o cisternă în cealaltă și aplică pe data de 30.07.2020 și sancțiunea contravențională de 10.000 de lei.

Citește și: Imagini teribile cu exploziile de la stația GPL din Crevedia. Tragedia s-a soldat cu zeci de victime. 3000 de oameni, evacuați

În urma pierderii valabilității autorizației (de securitate la incendiu – n.r.) ISU notifică instituția Prefectului și Oficiul Registrului Comerțului. Și mai notifică: Consiliul Județean, Inspectoratul de Stat în Construcții, Agenția de Protecție a Mediului și Primăria Crevedia.

În data de 28.09.2020 se efectuează un nou control inopinat, se constată că obiectivul funcționa în continuare. Se constată, ca faptă contravențională, funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu și se aplică sancțiunea contravențională de 30.000 de lei.

De asemenea, se constată (prezența – n.r.) pe amplasament a unui rezervor neomologat prin care se transvaza GPL și se mai aplică o sancțiune de 10.000 de lei. Deci, 40.000 de lei – sancțiune în 28.09.

În 30.09.2020, societatea emite o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) prin care închide punctul de lucru de la Crevedia. Hotărârea o comunică Oficiului Registrului Comerțului.

În data de 12.10.2020 Oficiul Registrului Comerțului ia act de hotărârea AGA.

În data de 13.10.2020 (firma – n.r.) notifică ISU Dâmbovița cu privire la faptul că punctul de lucru a fost închis și anexează hotărârea AGA și certificatul constatator emis de Oficiul Registrului Comerțului.

Mai departe, vis-à-vis de funcționarea lui (a punctului de lucru – n.r.) sub altă formă, alte activități decât cele de distribuție GPL la autovehicule nu se mai substituie rolului nostru de autorizare”, a declarat colonelul Benone Duduc, adjunct al șefului ISU Dâmbovița.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Tatăl Robertei, studenta lovită mortal la 2 Mai, a plantat un măr la locul tragediei: „Aici a fost întinsă”. Imagini emo... În ce stare este familia lui Ilan Laufer după accidentul rutier din Câmpina. Fostul ministru a dat detalii despre situaț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x