Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Fără mască, dar cu scuze. Cum s-au justificat bucureștenii prinși fără mască de protecție în spații aglomerate

Bucureşti, oraşul cu cele mai multe cazuri din ţară, 6366. Deşi masca este obligatorie de azi în locurile unde se formează aglomeraţie, unii o poartă doar la vederea echipei de filmat.

La întrebarea ce nu o poartă pe față, unii caută tot felul de scuze.

"Am purtat, dar am dat-o jos ca să pot să vorbesc la telefon", spune o tânără.

"Mai trag şi aer că îmi aburesc ochelarii", explică altă persoană.

Masca de protecţie a devenit de astăzi obligatorie şi în staţiile de autobuz. Sunt zone ce se aglomerează frecvent pe parcursul unei zile, astfel că singura soluţie este masca. Cu o condiţie: să fie purtată corect.

Citește și:

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

În Gara de Nord, poliţiştii patrulează pe peroane, dar nu pot ţine pasul cu toţi care nu poartă mască. Sunt pe fiecare stâlp puse afişe, personalul CFR transmite mesaje din 10 în 10 minute. Şi pieţele se regăsesc pe lista locurilor aglomerate unde bucureştenii sunt obligaţi să poarte mască. În Centrul Vechi, masca trebuie purtată indiferent dacă este sau nu aglomerat. Mai puţin atunci când stai la masă.

Amenzile, între 500 și 2.500 de lei, întârzie să apară

Deocamdată, nu au fost date amenzi, dar cei care nu respectă regulile riscă între 500 şi 2.500 de lei.

Azi, am înregistrat un nou record negru în România: 48 de decese, iar la ATI avem cei mai mulţi bolnavi de la începutul pandemiei- 436.

Vestea bună este că numărul de reproducție "R", care reprezintă numărul mediu de pacienți infectați care provin de la un singur caz, a ajuns la 0.96. Este prima dată sub 1 după o lună şi jumatate. Ceea ce înseamnă că intrăm într-o fază de scădere a cazurilor.

Recomandari