Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Femeia din Botoșani, care afirma că i s-au oferit 3.000 de lei să-și "dea" soțul "mort de Covid", și-a uitat, subit, declarația: "Eu nu eram acasă, era fata când a venit de la DSP. Eu nu știu"

Soția unui bărbat din Botoșani, inclus pe lista deceselor cauzate de coronavirus, acuză autoritățile că i-ar fi oferit bani, 3.000 de lei, pentru a "da în scris" că omul a murit de Covid-19! Doi funcționari DSP Botoșani ar fi venit în locuința femeii, informație făcută publică de un ziar online local. Contactată ulterior de Libertatea, soția lui Petruț Doroftei, bărbatul decedat, și-a schimbat declarația, spunând că, de fapt, ea nu se afla acasă când "a venit de la DSP" și nu știe nimic.

Nereguli în cazul din Botoșani, unde familia unui bărbat mort susține că i s-au oferit bani să declare un deces de Covid-19. Foto ilustrativă

Sputnik

Jurnaliștii de la Libertatea au contactat readacția stiri.botosani.ro, cea care a publicat un amplu material despre presupusa sumă de bani oferită de DSP Botoșani unei familii, pentru a semna un document prin care recunoștea infectarea "pacientului 1.027" cu noul coronavirus.

"Au venit un domn și o doamnă de la DSP, așa s-au recomandat, deși nu s-au legitimat, să știm nume și prenume. Era a doamnă în vârstă, ea a vorbit cu mine.

Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus. Mi-a spus să semnez nu știu ce foaie cum că soțul a murit de COVID, pentru 30 de milioane (n.r.: 3000 de lei), eu am refuzat, pentru că știu sigur că soțul meu nu avea nicio legătura cu asta. Dar cunosc un caz chiar din Poiana care a acceptat și a luat banii respectivi. Dar eu nu am vrut să accept”, a spus Gabriela Doroftei.

A1.ro a relatat, AICI, povestea publicată de presa locală din Botoșani, în varianta expusă de familia bărbatului.

Soția care a afirmat că i-au fost oferiți 3.000 de lei pentru a susține că bărbatul i-a murit de Covid-19 e negat totul

Femeia care a făcut aceste afirmații în presa locală se numește Gabriela Doroftei. Contactată de Libertatea, aceasta a negat totul, spunând că în momentul presupusei vizite a celor de la DSP Botoșani ea nu se afla acasă: “Nu eram eu acasă, ci fiica!"

Fiica femeii din Botoșani, declarații în contradictoriu

Imediat după declarațiile mamei, a fost contactată fiica, Andreea Doroftei. Aceasta declarase inițial că “doamna” care a făcut această propunere neobișnuită “a spus-o în prezența unui polițist, cred că chiar a șefului secției din Corni (n.r. – comună vecină cu localitatea de domiciliu a familiei Doroftei). Adică nu aberăm noi”.

Citește și:

Al doilea val de coronavirus va exista în România, în iarnă. Profesorul Rafila: "Posibil să fie chiar mai multe cazuri"

Ulterior, presupusul polițist a dispărut din "peisaj". Fiica Gabrielei Doroftei a declarat, pentru Libertatea, că a vorbit cu o singură doamnă și că de la ea ar fi primit presupusa ofertă de 3.000 de lei".

“Or zis că sunt de la DSP și trebuie să semnăm niște acte ca să luăm bani și să stăm în carantină. Da, mi-a zis să semnăm ca să luăm bani și noi nu am vrut. Au spus că domnul Petruț o avut COVID, că trebuie să semnăm acte ca să luăm banii aceia și au spus că sunt de la DSP, atât. Nu erau polițiști, era doar un domn în mașină. Eu am vorbit numai cu doamna”, a declarat Andreea Doroftei.

Cum a început povestea "mortului din Botoșani"?

Două internări în spital, două teste COVID-19 negative. În ziua înmormântării, familia îndoliată a fost anunțată că, de fapt, bărbatul ar fi fost infectat cu noul coronavirus.

Pe 30 aprilie, Petruț Doroftei a ajuns la spital. Potrivit stiri.botosani.ro, în timpul spitalizării, i s-au efectuat două teste COVID-19, ambele cu rezultat negativ. La externare, familia nu a fost informată că ar exista vreo suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

Citește și:

Românii, înapoi în izolare? Scenariul de care ne temeam s-a adeverit! Efectele relaxării au început să apară

Acasă, rudele bărbatului, soția și cei doi copii, au avut grijă să respecte toate măsurile de protecție împotriva virusului. S-au izolat la domiciliu și au evitat contactul cu alte persoane. Pe 10 mai, starea de sănptate a bărbatul a început să se degradeze și a murit.

„El era cu inima, a avut două preinfarcturi. Prima dată cât a stat la spital, acolo i-au făcut două teste COVID, care au ieșit negative. Când și-a revenit, ni l-au dat acasă. Apoi, duminică (n.r.: 10 mai a.c.), s-a prăbușit. (...)

Luni dimineață, am mers la spital să vedem de starea lui. Pe data de 12, am fost sunată că soțul meu e la morgă, că a făcut infarct, și trebuie să mergem să îl luăm. Nu a spus nimeni nimic ceva despre COVID”, povestestea Gabriela Doroftei, soția bărbatului, inițial, pentru stiri.botosani.ro.

A1.ro a relatat, AICI, povestea publicată de presa locală din Botoșani, în varianta expusă de familia bărbatului.

DSP Botoșani neagă cu vehemență acuzațiile și cere anchetă

Jurnaliștii de la Libertatea au contactat și Direcția de Sănătate Publică Botoșani, instituție care ar fi oferit suma de bani. Directoarea DSP Botoșani, medicul urgentist Monica Adăscăliței, a declarat că DSP nu a comunicat cu familia Doroftei decât telefonic.

"Este un fals. Singurele contacte cu familia au fost telefonice, conform metodologiei. Angajații DSP nu au avut contact direct cu această familie. Medicul epidemiolog a cerut ajutorul celor din Centrul Județean de Coordonare a Intervenției la nivel local – Poliție Locală, primarul comunei Vlădeni, pentru că familia nu voia să accepte izolarea. (...) Cei de la DSP nu se deplasează la domiciliul decedaților, nu în condițiile în care el a decedat în spital, nu la domiciliu”, a declarat Monica Adăscăliței, directoarea DSP Botoșani, pentru sursa citată.

Întreaga anchetă privind răsturnarea de situație în cazul femeii din Botoșani, AICI!

Recomandari