Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Al doilea val de coronavirus va exista în România, în iarnă. Profesorul Rafila: "Posibil să fie chiar mai multe cazuri"

Al doilea val de coronavirus va exista în România, în mod inevitabil, la iarnă, spune profesorul Alexandru Rafila. Reprezentantul țării noastre la OMS a susține că sezonul rece va aduce, probabil, mai multe cazuri de Covid-19 decât în prezent.

Alexandru Rafila, despre al doilea val de coronavirus

"Să vedem cum evoluează situaţia în vară şi dacă ajungem la un nivel foarte scăzut al transmiterii în această vară. În iarnă discutăm de o creştere care e normală pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Există această sezonalitate şi pentru gripă şi pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensă iarna şi scăzută în sezonul cald. Acest virus probabil va respecta această sezonalitate, pe de o parte, iar pe de altă parte există populaţia care nu a trecut încă prin boală şi care în mod clar nu este imunizată, deci e posibilă chiar şi o creştere a cazurilor în iarnă”, a declarat Rafila, la Observator.

S-a aflat! De ce au murit, de fapt, peste 96% dintre cei infectați cu noul coronavirus, în Italia: „Există un profil comun”

Respectarea regulilor este vitată, spune Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a explicat că măsurile de relaxare vor avea un efect pozitiv în funcție de comportamentul fiecăruia dintre noi.

Cum se va manifesta al doilea val de COVID-19 în România? Medicul Adrian Marinescu, veștile pe care le așteptam

„Trebuie să fim atenţi la comportamentul nostru. Sigur că măsurile de reamenajare sunt importante, dar cele mai importante sunt cele individuale. Degeaba organizezi totul într-un anumit mod, dacă cei care folosesc spaţiul nu respectă regulile”, a mai spus Alexandru Rafila.

Recomandari