Căutare Live

Fetița uitată în spital de familie, lecție emoţionantă de viață: "S-a trezit și avea patul plin de jucării. A zis că le va împărți cu frații ei, chiar dacă mami n-o mai vrea"

O fetiţă din Arad oferă cea mai emoţionantă lecţie de solidaritate umană. Uitată în spitale de aproape o jumătate de an de familia ei, după ce a supravieţuit miraculos incendiului care i-a ars casa, copila a câştigat inimă, după inimă.

Fetița uitată în spital de familie, lecție emoţionantă de viață

Captură video

Patul ei de spital e plin de jucării şi de cadouri. Au fost oameni care au vrut chiar să o ia acasă şi să-i ofere o familie. După ce cazul a devenit public, Protecţia Copilului i-a găsit şi un asistent maternal care să o îngrijească.

O fetiţă de trei ani e cel mai vizitat pacient al Spitalului Judeţean din Arad. Copila a fost salvată de două ori. În luna iunie, a fost scoasă în viaţă din flăcările care i-au distrus casa, apoi a supravieţuit miraculos, deşi a ajuns la un spital din Capitală cu arsuri pe 60% din corp.

Dorinţa ei de a trăi a fost mai mare decât şansele pe care i le-au dat medicii

De câteva luni, fetiţa duce dorul mamei şi a celor patru fraţi pe care îi are. Cum familia ei n-o poate trata acasă, spitalul i-a devenit cămin. Aici, alţi părinţi o îngrijesc ca pe propriul copil. Impresionaţi de povestea ei, mulţi i-au adus haine şi jucării. Unii au vrut chiar să o ia acasă şi să-i ofere o familie.

Cum mama şi tatăl fetiţei nu sunt decăzuţi din drepturile părinteşti, dar nici nu-i pot oferi condiţii de trai care să nu-i agraveze starea de sănătate, singura soluţie e găsirea unui asistent maternal.

Între timp, familia a fost găsită, iar fetiţa va fi externată în curând. Solidaritatea din jurul ei poate fi un exemplu salvator. Sunt peste o mie de copii uitaţi de familii, în fiecare an, pe un pat de spital din România. În cele mai multe cazuri, lipsa afecţiunii le agravează starea de sănătate.

Inspecţia Sanitară de Stat demarează un control la Timişoara, după ce trei persoane au murit şi câteva zeci au ajuns la ... Cine este tânăra de 29 de ani moartă în blocul de la Timișoara, după deratizare. Crina era ”o femeie a durerii, obișnuit...
Parteneri
Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie. Află ce preferințe are fiecare nativ
Catine.ro
Ultimele știri
x