Antena Căutare

Firmele cercetate pentru indiguirile din 2000 prospera de 10 ani pe bani publici

Companiile acuzate atat in 2005, cat si in 2007 ca au efectuat lucrari la diguri de proasta calitate ce au condus la pierderi materiale si umane in unele localitati lucreaza si acum bine mersi cu statul. De 10 ani nimeni nu a gasit raspunsul la inundatiile surprinzatoare, nici responsabilii pentru lucrarile de proasta calitate, si totusi statul continua sa acorde sume considerabile pentru investitiile la indiguiri.

De la proiectanti la executanti si pana la societatile care se ocupa de supraveghearea tehnica, toata lumea sta pe un munte de bani asteptand sa cloceasca statul fonduri.

O simpla trecere in revista a fondurilor pentru aceste lucrari ne arata ca banii pentru prevenire ar fi fost mult mai putini decat pagubele daca aceste lucrari ar fi fost executate bine. Pentru punerea in siguranta a lucrarilor cu rol de aparare existente, dar si pentru executia unor lucrari noi, in Programul de investitii al ministerului s-a dorit contractarea de catre Ministerul Finantelor Publice a unui imprumut de 165 de milioane de euro pentru programul de aparare 2006-2009.

Pe anul 2006 au fost cuprinse 188 de obiective si fonduri in valoare totala de 183.995.000 de lei, din care credite externe de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei 910 de mii de lei si de la Banca Mondiala 9.940 de mii de lei, in vederea realizarii unor lucrari noi cu rol de aparare impotriva inundatiilor a localitatilor afectate in perioada 2000-2005.

Namolul nu are culoare politica

Actionarii societatilor care gestioneaza aceste lucrari sunt dintr-o galerie selecta formata din fosti ministri sau prieteni ai acestora. Daca in timpul mandatului acestea erau doar speculatii, ulterior au fost scoase la iveala atat asocierile, cat si legaturile dintre functionarii din MMGA si prietenii acestora.

Tot articolul, in Financiarul

mel gibson... Atitudine: Unii cu sacii in spate, altii cu promenada si siesta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x