Căutare Live

Ce se va întâmpla cu dublarea alocațiilor copiilor. Ministrul Finanțelor, anunț de ultim moment! „Astea sunt variantele”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că nu sunt bani în bugetul statului pentru dublarea imediată a alocațiilor copiilor, ce a fost votată de Parlament. El a explicat ce variante ar exista pentru pata acestora.

Ce se va întâmpla cu dublarea alocațiilor copiilor. Ministrul Finanțelor, anunț de ultim moment! „Astea sunt variantele”

„Au fost aprobate în Parlamentul României, au fost dublate, în acest context al atacurilor asupra Guvernului, fără să aibă sursă de finanțare. În momentul în care bugetul era deja distribuit. Ce să facem acum? Costurile cu alocațiile sunt 6,3 miliarde. Suntem în plină criză globală, nu numai în România, peste tot în lume sunt economii care sunt la pământ. Dacă aveam această discuție în momentul când se făcea bugetul, era altceva, puteai să aloci bani și discutam despre la timpul lui. Dar a venit în mijlocul anului, fără sursă de finanțare.

Aici nu ai cum să discuți, trebuie să luăm bani de undeva. Putem să taxăm, să vă taxăm pe dumneavoastră sectorul privat, mai mult. Putem să tăiem bani de la investiții sau putem să ne împrumutăm și mai mult, dar asta înseamnă și alte costuri. Astea sunt variantele”, a spus Florin Cîțu, la Digi24.

Cîțu, despre motivul pentru care legea privind dublarea alocațiilor copiilor este neconstituțională

„Legea, așa cum este ea, nu spune sursa de finanțare și asta înseamnă că e neconstituțională. Orice proiect de lege care crește cheltuielile la buget trebuie să aibă și o sursă de finanțare”, a adăugat ministrul Finanțelor, precizând că legea încă nu a fost atacată la CCR.

Alocațiile copiilor din România, comparate cu cele din alte țări. Câți bani primesc minorii din alte state – VIDEO

Dacă legea nu va fi declarată neconstituțională de către CCR, Florin Cîțu a spus că asta nu înseamnă automat dublarea alocațiilor.

„Nu este adevărat. Vom putea să ne uităm la resursele pe care le avem în acel moment. Vedem dacă putem sau putem să amânăm această dublare pentru viitor”, a afirmat ministrul.

Dublarea alocațiilor, în pericol! Ludovic Orban, anunț de ultim moment! „Fac apel la parlamentari să nu mai voteze pomeni”

„Dumneavoastră duceți discuția către alocații. În ultima perioadă am fost întrebat de alocații și pensii. Dar de ce nu mă întreabă nimeni dacă o să dublez investițiile?”, a mai spus Florin Cîțu.

Pe de altă parte, parlamentarii social-democrați au amenințat că vor depune moțiune de cenzură, dacă legea privind majorarea alocațiilor nu va fi promulgată.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „Am dormit într-o gară din București și am căutat prin gunoaie”. Nora reginei Marii Britanii, dezvăluiri uimitoare! Ce i...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri