Antena Căutare

Focar de coronavirus în corul care susține rugăciunile şi cântările la sfintele Liturghii din Iaşi, transmise la tv! Preoți și măicuțe, toți infectați

Focar de coronavirus în corul care susține rugăciunile şi cântările la sfintele Liturghii din Iaşi, la Catedrala Catolică, transmise online şi la televizor. Printre cei infectaţi de noul coronavirus sunt şase măicuţe şi doi preoţi, unul dintre ei fiind dirijorul corului iar celălalt organistul.

Focar de coronavirus în corul care susține rugăciunile şi cântările la sfintele Liturghii din Iaşi, transmise la tv! Preoți și măicuțe, toți infectați
Măicuțe și preoți infectați cu Covid-19, la Iași | Ziarul de Iași

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice Iaşi, Adrian Blăjuţă, a anunţat, luni, că opt membri ai corului Catedralei Catolice au fost infectaţi cu Covid-19. Potrivit sursei citate, printre cei infectaţi de noul coronavirus sunt şase măicuţe şi doi preoţi, unul dintre ei fiind dirijorul corului iar celălalt organistul.

România, în stare de alertă și după 15 iunie. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”Va rămâne în vigoare din cauza focarelor noi de coronavirus!” Când vor fi anunțate noile măsuri

"În perioada stării de urgenţă a fost înfiinţat un cor pentru susţinerea rugăciunilor şi a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la Catedrala Catolică din Iaşi, care sunt transmise online şi la televizor. Corul, care continuă să funcţioneze şi în perioada stării de alertă, este format din surorile care locuiesc în aşezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate şi acompaniate la orgă de doi preoţi de la parohia catedralei. Organistul a bănuit că a fost infectat cu noul coronavirus după ce a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv, motiv pentru care imediat a făcut testul pentru Covid-19. Rezultatul a fost pozitiv", a explicat preotul Adrian Blăjuţă.

Au fost luate măsuri urgente pentru depistarea altor posibile cazuri

Pentru a nu pune în pericol siguranţa şi sănătatea enoriaşilor şi a celor cu care preoţii de la parohie şi de la Episcopia Catolică din Iaşi pot intra în contact, au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri. În total au fost făcute 24 de teste, inclusiv episcopului diecezei de Iaşi, Iosif Păuleţ, şi episcopului emerit, Petru Gherghel. Doar şapte dintre probe au fost pozitive.

Preziceri sumbre pentru omenire! Copilul-geniu, care a uimit lumea și a prezis coronavirusul, anunță alte catastrofe ce urmează să se întâmple în curând!

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice a declarat, totodată, că dirijorul şi organistul sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Sf.Parascheva" din Iaşi, iar măicuţele la Spitalul CFR. Dintre cei opt infectaţi doi prezintă unele simptome uşoare ale bolii, restul fiind asimptomatici.

Se cere de urgență deschiderea restaurantelor la interior, din 15 iunie! Motivul invocat este uimitor: "Va fi dezas... Nu există bani pentru dublarea alocațiilor! Elevii nu vor primi mai mulți bani, pentru moment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x