Focar de coronavirus la o creșă! Șase angajate au fost depistate pozitiv pentru COVID-19, iar unitatea a fost închisă de urgență

Încă un focar de coronavirus a fost descoperit în România. De această dată, însă, este vorba de unul la o creșă din Piatra-Neamț, unde șase angajate au fost depistate pozitiv. 

Focar de coronavirus la o creșă! Șase angajate au fost depistate pozitiv pentru COVID-19, iar unitatea a fost închisă de urgență

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, două asistente medicale și patru îngrijitoare au fost confirmate pozitiv pentru coronavirus.

Potrivit autorităților, două cazuri sunt cu forma medie a bolii, trei cazuri au forma uşoară, iar un caz este asimptomatic.

Record al numărului de noi cazuri de COVID-19, în România! Încă 777 de îmbolnăviri! La cât a ajuns bilanțul total. Câți pacienți sunt în stare gravă

Ancheta epidemiologică a început pe 14 iulie după ce o angajată a creşei s-a prezentat la consultaţie, la medicul de familie, cu simptomatologie respiratorie specifică COVID-19.

Medicul de familie a anunţat DSP Neamţ, iar în urma anchetei epidemiologice au fost depistate cinci angajate simptomatice, potrivit Agerpres.

În urma recoltării probelor la tot personalul a fost depistată o altă angajată care era asimptomatică, iar pentru celelalte trei angajate, rezultatele au fost negative.

În august, România va avea între 1.200 şi 1.600 de cazuri noi, pe zi, de Covid-19. Estimare alarmantă făcută de Guvern

Rezultatele probelor pentru cei 15 copii care frecventau creşa încă nu au sosit.

DSP Neamţ a decis închiderea activităţii creşei, iar părinţii copiilor au primit recomandarea de a-i izola la domiciliu până la venirea rezultatelor.

Conducerii creşei i s-a recomandat şi efectuarea dezinfecţiei generale prin nebulizare.

Record de îmbolnăviri de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.003 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.335 au fost externate, dintre care 22.189 de pacienți vindecați și 2.146 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Pandemia ne-a învățat să cheltuim mai puțin. Ce economii au făcut românii

Totodată, până în prezent, 757 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 1.971 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Ultimele știri