Antena Căutare

Focar de COVID-19 într-o comună din Bistriţa-Năsăud

O localitate de la limita dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj riscă să devină al doilea Ţăndărei al Romaniei, după ce cazurile de COVID-19 au scăpat de sub control. Totul ar fi pornit de la o întâlnire religioasă organizată ilegal, şi chiar dacă până acum acolo au murit 4 oameni, localnicii nu par să înţeleagă rămână izolaţi.

Vă reamintim că iarna ce tocmai a trecut nu a reuşit să oprească răspândirea virusului, aşa că, cei mai mulţi dintre specialişti spun că vremea rece NU poate ucide coronavirusul. Iar răspândirea recentă a virusului, ce a dus la o pandemie, descurajează vocile care afirmau că temperaturile ridicate ne vor scăpa de SARS-COV-2. E adevărat însă că, descoperiri recente, făcute în urma unor analize ale răspândirii virusului arătă că cele mai multe clustere se află în zonele cu temepraturi mai scăzute şi climă uscată.

Noi decese din cauza coronavirusului în România! Cel mai mare număr de morți raportat într-o singură zi! Bilanțul negru a crescut la 248!

O altă cercetare, făcută pe modelul de răspândire a virusului, din 100 de oraşe din China, cu mai mult de 40 de cazuri de COVID-19 arată că: cu cât umiditatea şi temperaturile au fost mai ridicate, cu atât a fost mai scăzută rata de transmitere a virusului.

Cu toate astea, în plină primăvară, virusul a ajuns în toate colţurile lumii, aşa că cercetătorii de la Şcoala de Medicină Tropicală, din Londra, spun că după calculele lor, virusul s-a răspândit omogen inclusiv în zonele calde ale globului.

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

Există însă o diferenţă între emisfera nordică şi cea sudică, în cazul modelului de răspândire a tuturor viruşilor, dar şi în cazul noului Coronavirus. Au fost totuşi cazuri confirmate chiar şi în ţările apropiate de Ecuator, precum Malaezia sau Republica Congo, aflate în sezonul ploios însă. Dar privind în emisfera Sudică, Australia şi Noua zeelandă, aflate la sfârşitul sezonului cald la început de pandemie, au raportat mult mai puţine cazuri. Aşadar temeperaturile ridicate pare că au îngreunat răspândirea virusului.

Cum spuneati si voi, sunt astăzi 27 de grade in Capitala. Să sperăm că, pe lângă măsurile de protecţie, soarele ne va proteja totusi în lupta cu Noul Coronavirus!

Adevărul nespus până acum despre coronavirus: Ne infectăm sau nu la cumpărături? Un specialist german face lumină... Ce se întâmplă cu stimulentul de inserție pentru părinții care vor să revină la serviciu, dar al căror angajator şi-a su...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x