Antena Căutare

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

Ordonanța militară numărul 8 a fost anunțată, joi noapte. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi restricții și măsuri de protecție a populației împotriva coronavirusului.

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră
Ordonanța militară numărul 8, anunțată! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate?

„Intrăm într-o perioadă foarte importantă pentru toată creștinătatea. Zile pe care ne dorim să le petrecem în pace și armonie. Mă adresez unui popor creștin, format din oameni puternici moral şi fizic.

Au venit peste noi momente mai grele și mai tulburi decât ne imaginam, știm că aceste vremuri au adus schimbări majore în viața tuturor. Pentru unii, distanțare, pentru alții, dezechilibre financiare, în vreme ce tragediile au lovit mulți dintre semenii noștri.

Evitând deplasările, stând în casă, vom reuși să intrăm mai repede în normalitatea pe care ne-o dorim

Astăzi am semnat ordonanța militară numărul 8, aprobată de Ludovic Orban și care va fi publicată în MO în următoarele ore”, a declarat Marcel Vela.

Noi reguli de circulație

„Din aceasta seara e permisa circulatia in afara gospodariei a titularilor de pescuit pentru desfasurarea de pescuit comercial si acvacultura si pentru comerializarea produselor.

Este permisa circulatia in afara gospodariei a apicultorilor spre stupina. dovada calitatii de apicultor se face cu adeverinta de apicultor sau orice alta adeverinta.

Este permisa circulatia in afara gopodariei pentru achizitia de autovehicule si servicii de reparatii

Pietele agroalimentare raman deschise pe toata perioada sarii de urgenta pentru agricultorii care au certificat si cu respectarea masurii de prevenire a covid-19.

Se permite deplasarea producatorilor agricole pana la piata si accesul in interiorul acesteia pe baza declaratiei si a certificatului de producator

„Închiderea totală, temporară și parțială a punctelor de trecere a frontierei de stat”

Unitatile fitofarmaceutice raman deschise pe perioada de urgenta.

La aceasta ordonanta este prevazuta si o anexa care se refera la inchiderea totala, temporara si partiala a punctelor de trecere a frontierei de stat, care se prelungesc.

Punctele de trecere sunt: Nadlac, Salonta, Turnu, Bors, Urziceni

În urmatoarea ordonanta o sa fie prevazute si punctele din zona frontierei cu Bulgaria. aici sunt referiri directe la granita de vest”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Interdicții prelungite

„Am prelungit interdicţia zborurilor spre Spania pentru încă 14 zile, începând din 14 aprilie.

O alta solicitare primita pe care am introdus-o in ordonanta este cu referire la exceptia de la masura izolarii la domiciliu pentru persoanle care intra in Romania pentru activitati de mentenanţă, service pentru tehnica medicala care nu au simptome asociate covid-19.

Prevederile pentru tehnicienii care vin in Romania se aplica si pentru echipamentul si tehnica din domeniul stiintific, aparare si securitate nationala.

Asa cum am spus, suntem preocupati de siguranta populatiei contra infractiunilor, de starea de sanatate, suntem in momentul in care trebuie sa luam masuri pentru securitatea alimentare.

Exporturile de grâu, suspendate

Pe perioada starii de urgenta se interzice si suspenda exportul pentru grau, orz, ovaz, porumb, orez, faina de grau, soia, floarea soarelui, ulei de seminte, zahăr, biscuiti, turte sau alte reziduuri din domeniul de panificatie.

Aceste prevederi sunt prevazute intr-o anexa la ordonanta, pe care cei preocupati o pot studia. - procedurile de export a acestor produse aflate deja in derulare se suspenda pe perioada starii de urenta.

Totodata, pentru siguranta, se suspenda si activitatea de emitere a certificatelor fitosanitare pentru exportul”, a adăugat ministrul.

Breaking News: O nouă ordonanță militară ar putea fi anunțată în această noapte! Informații de ultimă oră, de la sediul ... Ordonanţa militară nr. 8. Exporturile agroalimentare se suspendă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x