Antena Căutare

Fost consilier general din Bucureşti, trimis în judecată de DNA pentru două fapte de trafic de influenţă

Fostul consilier general din Bucureşti Cornel Pieptea a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, după ce ar fi pretins şi ar fi primit de la administratorul unei firme 15.000 de euro şi 150.000 de lei pentru a-i influenţa pe ceilalţi consilieri să aprobe construirea unui supermarket pe un teren din Bucureşti. Totodată, el ar fi cerut şi primit 65.000 de euro de la directorul unei instituţii de învăţământ private, legat de aprobarea construirii unui liceu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a a lui Cornel Pieptea, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţe politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B.), pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, a unei persoane fizice, cetăţean român, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la trafic de influenţă, a unei persoane fizice cu dublă cetăţenie română şi turcă, la data faptei director general şi administrator al unei instituţii de învăţământ, pentru cumpărare de influenţă, şi a unei alte persoane fizice cu dublă cetăţenie română şi turcă, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în luna decembrie 2012, Cornel Pieptea, în calitatea menţionată, ar fi pretins şi ar fi primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăţi comerciale (inculpatul persoană fizică, cetăţean român), sumele de 15.000 euro (remişi în sediul Consiliului General al Municipiului Bucureşti) şi 150.000 lei, pentru a-şi exercita influenţa asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în Bucureşti. Banii ar fi fost remişi în două tranşe, înainte şi după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).

”În perioad iunie 2013 – februarie 2014, pentru un motiv asemănător, inculpatul Pieptea Cornel, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţei politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B.), prin intermediul aceleiaşi inculpate, ar fi pretins şi ar fi primit suma de 65.000 euro de la directorul general al unei instituţii de învăţământ privat. De data aceasta, PUZ-ul respectiv viza edificarea unui liceu ce aparţinea instituţiei respective, pe un teren situat în Bucureşti. Banii ar fi fost remişi inculpatei Popescu Manuela Violeta prin intermediul mai multor persoane, una dintre acestea fiind cel de-al patrulea inculpat enumerat la începutul prezentului comunicat”, arată DNA.

În cauză, pentru garantarea executării măsurii confiscării şi garantarea executării cheltuielilor judiciare, s-a dispus luarea măsurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri imobile şi sume de bani ce aparţin unui număr de trei inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii au disjuns dosarul în ceea ce o priveşte pe Manuela Violeta Popescu.

În 4 octombrie 2019, DNA anunţa că doi foşti consilieri generali din Bucureşti sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie: Cornel Pieptea - acuzat de trafic de influenţă, iar Manuela Violeta Popescu - de complicitate la trafic de influenţă.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Pieptea Cornel, la data faptei consilier general şi lider de grup al unei alianţei politice în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (C.G.M.B.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, Manuela Violeta Popescu, la data faptei consilier general şi preşedinte al Comisiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă”, arăta atunci DNA.

Sursa : news.ro

Decizie fulgerătoare: "Se taie în carne vie"! Românii rămân fără locuri de muncă. Care sunt joburile cele mai ... Întâmplare cumplită! Un copil de trei ani a văzut cum propriei mame îi este zdrobit capul, cu sânge rece, de tatăl lui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x