Antena Căutare

Fostul sef de la Sibex, Cristian Sima, este dat disparut. El ar fi fugit cu banii investitorilor

Disparut de zece zile, seful Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, a fost revocat din functie. Angajatii Sibex au incercat, fara succes, sa il contacteze, iar la casa pe care o are in Elvetia, postul telefonic este suspendat. Sima trebuia sa fie prezent la bursa de la Sibiu in aceasta perioada ca sa participe la un control al Comisiei pentru Valori Mobiliare.

UPDATE: Politia Sibiu a anuntat ca, desi nu a fost depusa nicio sesizare referitoare la disparitia lui Cristian Sima, s-a autosesizat si a inceput o ancheta in cazul fostului director general al Bursei de la Sibiu.

"In urma informatiilor aparute in mass-media referitoare la fostul presedinte al Bursei Sibiu, Inspectoratul Judetean de Politie s-a autosesizat in acest caz, fiind incepute verificari. Nu avem niciun fel de plangere legata de Cristian Sima, autosesizandu-ne pe baza informatiilor aparute in presa", a declarat pentru Mediafax Luciana Baltes, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu.

Angajatii Sibex au primit ultimul semn de la seful lor la inceputul lunii. Cristian Sima a trimis atunci un mail unui director, prin care il instiinta ca i-au fost furate laptopul, telefonul, actele si cardul bancar si a cerut blocarea acestora.

"Are postul suspendat telefonic de la resedinta din Elvetia, faptul ca a divortat cu putin timp in urma, faptul ca clientii nu au acces la conturile lor, chiar daca si-a inchis contul personal. Puse cap la cap indica mai degraba faptul ca a fugit, a plecat", a declarat Adrian Simionescu, membru al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Clientii nu mai au acces la conturile lor, iar operatiunile ar fi fost inregistrate pe o firma offshore, din Insulele Virgine Britanice, folosita de Sima pentru tranzactii pe pietele externe.

"Este unul dintre brokerii si investitorii care isi asuma riscuri foarte mari. Riscurile foarte mari pe pietele cu efect de levier pe care facea el tranzactii iti pot aduce castiguri mari, dar pot sa determine si pierderi masive foarte rapid", completeaza Simionescu.

Disparitia lui Sima vine si in contextul in care SIF-urile s-au coalizat pentru a-l revoca din functiile de conducere detinute la Sibex si pentru a-l trage la raspundere.

"Clientii care aveau astfel de conturi administrate de Cristian Sima spun ca nu mai au acces la cont si cred ca le-au fost luati banii", spune Simionescu.

Clientii pagubiti au alertat politia si autoritatile competente, care au hotarat sa deschida o ancheta.

"Cat de prost sa fii, sa te duci tu, cu banii tai, sa ti-i administreze Sima?", intreaba ironic, Mircea Badea, in emisiunea "In gura presei". Badea s-a aratat extrem de amuzat de situatie, in conditiile in care "Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare dormea cand FNI dadea teapa", iar acum se confrunta cu o situatie asemanatoare.

FOTO: Jurnalul National

Un alpinist a murit in timpul unui antrenament, in Cheile Rasnoavei... Perchezitii in Dambovita si Giurgiu, intr-un caz de evaziune fiscala cu fier vechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x