Antena Căutare

„Din milă!”. Funcționara care i-a dat undă verde medicului escroc are o explicație uluitoare. Cum și-a motivat decizia

Funcționarea Direcției de Sănătate Publică București care i-a eliberat codul de parafă medicului italian fals a dat o explicație de necrezut pentru decizia ei, în urma căreia medicul escroc Matteo Politi a operat la mai multe clinici private din România.

Funcționarea Direcției de Sănătate Publică București care i-a eliberat codul de parafă medicului italian fals a dat o explicație de necrezut pentru decizia ei, în urma căreia Matteo Politi, medicului escroc, a operat la mai multe clinici private din România.

Potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea, funcționara i-a eliberat codul de parafă lui Matteo Politi „din milă”.

„Știți care a fost replica funcționarei de la DSP când a fost întrebată de ce a făcut acest lucru? Din milă – așa a răspuns!”, a spus Sorina Pintea, la Europa FM.

„N-am înțeles de cine i-a fost milă și cine i-a indus această milă. Cu siguranță este vorba și de corupție aici. Vreau mai întâi să văd documentele, să văd dacă efectiv a intrat în sala de operație, dar există mărturii că a făcut-o. Poate era un talent nativ…”, a mai spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a mai spus că eliberarea codului de parafă era ultimul pas care trebuia făcut pentru a obține drept de liberă practică în România.

Primul, depunerea actelor doveditoare privind studiile, a fost făcut două luni mai târziu, iar cea de-a a doua etapă, la Colegiul Medicilor, a fost sărită.

De un an, cu aviz oficial, un fals medic italian, „specialist” în chirurgie plastică, operează la mai multe clinci din București. „Hoţul de identitate, devenit doctor fără să facă liceul, şi-a bătut joc de pacienţi şi spitale timp de doi ani”, titra La Stampa, în septembrie 2010.

Deși pare incredibil, o investigație a jurnaliștilor de la Libertatea a scos la iveală faptul că unele dintre cele mai importante spitale din România, cu cifre de afaceri uriașe, „beneficiază” de serviciile unui „reputat” medic de chirurgie plastică, italianul Matteo Politi. În realitate, omul este un hoț de identitate, care nu știe nici cum se intră corect într-o sală de operații, dar dispune de o patalama oficială din partea Direcției de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății. Mai multe detalii, aici.

Așa arată singurul drum de acces către lume pentru 300 de suflete dintr-un sat vrâncean: "Dacă ai nevoie de ambulan... Toate mormintele din cimitir au fost răscolite. Disperați, oamenii din Caraorman cer ajutor: „E de neimaginat aşa ceva. ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x