Antena Căutare

Functionari de la Cadastru, implicati in tranzactii ilegale cu terenuri

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au declansat vineri, la vedere, operatiunea de prindere a mai multor persoane, printre care se afla si trei functionari publici, implicate in tranzactionarea ilegala a unor terenuri si imobile din centrul municipiului Iasi.

Incepand de dimineata peste 15 perchezitii domiciliare au fost efectuate de autoritatile judiciare, printre "scotociti" aflandu-se si doi functionari de la Oficiul de Cadastru.

Surse judiciare spun ca reteaua de "traficanti de terenuri" care folosea chiar si hotarari judecatoresti falsificate ar fi formata din 21 de persoane, printre care s-ar afla sI functionari de la Primaria Iasi. Terenurile si imobilele erau vandute de cel putin doua ori, folosindu-se documente falsificate, sustin sursele citate.

"Ancheta e in plina desfasurare si e coordonata de DIICOT Bucuresti", a declarat procurorul-sef al DIICOT Iasi, Iulia Diaconu. Ea a precizat ca mai multe persoane urmeaza sa fie audiate in acest dosar, surse din randul anchetatorilor sustinand ca ar fi vorba despre 20. DIICOT Structura centrala va face publice informatii despre caz, la momentul oportun ne-au asigurat anchetatorii.

In timp ce purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, Sebastian Buraga, a spus ca nu are cunostinta despre faptul ca ancheta DIICOT ar viza vreun angajat al municipalitatii iesene, directorul Oficiului de Cadastru Iasi, Narcisa Nedelcu, a fost mult mai informat. Nedelcu a declarat ca doi angajati ai institutiei, un inspector de cadastru si un registrator, lipsesc de la serviciu.

"Nu stiu despre ce nereguli este vorba. Banuim ca este vorba de o sesizare a noastra in legatura cu tranzactia unor terenuri. Sunt cinci astfel de situatii, pe care le-am considerat dubioase si am sesizat institutiile in drept. Am verificat, am fost suspiciosi, dar nu putem spune noi daca sunt ilegalitati sau nu. Este vorba de terenuri in diverse zone ale municipiului Iasi. Tranzactiile respective nu erau in regula", a afirmat Nedelcu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Pericol de avalanse in Muntii Bucegi si Fagaras... Infotrafic: 2 morti si 5 raniti, in urma a doua accidente in Vaslui si Cluj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x