Antena Căutare

Mai multi furnizori de etnobotanice au fost retinuti de politisti

Au fost perchezitii simultane, marti dimineata, in Bucuresti, dar si in judetele Alba, Hunedoara, Timis si Cluj. Douazeci si opt de indivizi, membri ai unei grupari, suspectati ca se ocupau cu traficul de etnobotanice, au fost saltati de mascati. Substantele, aduse din Spania, ajungeau, in cele mai multe din cazuri, la tineri, unii chiar elevi de liceu.

Daca membrii gruparii cumparau kilogramul cu 3000 de euro, ajungeau sa vanda pliculetul, de nici jumatate de gram, cu o suma cuprinsa intre 15 si 35 de lei. Dintr-un kilogram rezultau aproximativ 4000 de pliculete. La un calcul rapid, suma obtinuta de un dealer pe kilogram depasea chiar si 10.000 de euro.

Cumplit este faptul ca etnobotanicele ajungeau la tineri, cu varste intre 17 si 35 de ani, dintre care cei mai multi erau elevi. Douazeci dintre consumatori au fost dusi si ei, marti dimineata, la sediul DIICOT Hunedoara. Numai in urma raziei de astazi, politistii au gasit 10 kilograme de substante etnobotanice.

Patriarhia Romana, acuzata ca organizeaza ilegal pelerinaje in Israel... Furt inedit la o benzinarie din Motru: O femeie si-a platit cumparaturile cu banii unui client...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x