Antena Căutare

Patriarhia Romana, acuzata ca organizeaza ilegal pelerinaje in Israel

E scandal intre Patriarhia Romana si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism. ANAT ii acuza pe preoti ca organizeaza ilegal pelerinaje in Israel. Si, cum numarul celor interesati nu este deloc mic, reprezentantii Bisericii ar face un profit chiar si de 4.000 de euro pe excursie.

Agentiile de turism sunt cele care pierd, in primul rand. Anual, circa 40.000 de romani merg in pelerinaj la Israel, dintre care numai 10.000 ajung prin intermediul agentiilor de turism. Asta in conditiile in care proprietarii agentiilor de turism spun ca o excursie cu preotii este mai scumpa.

Mai exact, prin agentie, o saptamana in Israel costa circa 600 de euro de persoana, incluzand transport cu avionul si cazarea. Preotii vand in general excursia cu peste 700 de euro. Presedintele ANAT a declarat, de asemenea, ca asa numitele "centre de pelerinaj" sunt de fapt agentii de turism care functioneaza fara licenta.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe spun, insa, ca excursiile se fac legal, prin agentiile de turism ale Patriarhiei. Mai mult, reprezentantii Bisericii spun ca agentiile de turism sunt cele care fac evaziune fiscala, prin perceperea unor taxe suplimentare, in timp ce in pretul pelerinajelor organizate de ei sunt incluse toate taxele.

foto: Intact Images

Cinci tineri din Bucuresti au fost retinuti pentru trafic cu ketamina... Mai multi furnizori de etnobotanice au fost retinuti de politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x