Antena Căutare

Furtuna Eleanor pune stăpânire pe Europa: decese şi perturbări ale traficului rutier şi aerian. Se resimte și la noi în țară

Furtuna Eleanor este cel de-al patrulea fenomen puternic care se abate asupra Europei occidentale, în acest anotimp.

Furtuna Eleanor este cel de-al patrulea fenomen puternic care se abate asupra Europei occidentale, în acest anotimp. Cu rafale de vânt de până la 160 de km/h, furtuna a provocat deja moartea unei persoane în Franţa şi a unui cuplu în Spania, şi a creat numeroase alte probleme. A blocat traficul aerian și rutier în mai multe regiuni importante de pe continent, informează AFP, citată de Agerpres.

Marea Britanie, Irlanda, Elveţia, Germania, Belgia, Olanda, Franţa şi Spania sunt cele mai afectate țări, iar autoritățile sunt în alertă pentru a împiedica orice dezastru.

Un cuplu de spanioli, aflat pe un dig dintr-un sat de coastă din Ţara Bascilor, a decedat miercuri după ce a fost luat de un val uriaş. În Alpii francezi, un schior de 21 de ani a fost ucis în urma căderii unui arbore în staţiunea Morillon.

În Franţa, furtuna a provocat rănirea a 26 de persoane, dintre care patru au suferit răni grave, aeroporturile au fost paralizate, iar traficul feroviar perturbat. Miercuri seara, aproximativ 35.000 de locuinţe erau încă fără electricitate.

În centrul Elveţiei, opt persoane au fost rănite după deraierea unui vagon de tren la Lenk provocat de o rafală puternică de vânt.

În Olanda, pentru prima dată, toate cele cinci mari baraje care protejează ţărmul de apele Mării Nordului au fost închise temporar în după-amiaza de miercuri pentru a evita inundaţiile, a precizat Institutul naţional pentru gestionarea apelor.

Din cauza rafalelor de vânt deosebit de intense, în Elveția și nordul Franţei, traficul aerian a fost perturbat.

Și la noi în țară se anunță vreme rea, la munte s-au anunțat deja intensificări ale vântului, care pot pun în pericol vieți omenești.

Foto: Hepta

Ies la lumină noi detalii în cazul morții Mădălinei Manole. Ce se întâmplă cu bărbatul care i-a vândut pesticid artistei... Greșeala pe care o fac toți șoferii pe timp de ceață! Ce recomandă polițiștii pentru circulația pe vreme rea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x