Antena Căutare

Gabriela Firea, informații de ultimă oră! Măsuri speciale, pentru depistarea din timp a coronavirusului: „Vrem să salvăm cât mai mulți bucureșteni”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță noi măsuri pentru depistarea de la primele simptome ale oamenilor infectați cu noul coronavirus.

Pentru cei care nu pot ajunge la spital sau la un cabinet medical, Primăria București a pus la dispoziție o platformă online ce pune oamenii în contact cu medici din diferite specializări.

„Primăria Capitalei, prin ASSMB, a lansat o platformă online, pacient.assmb.ro, prin care orice persoană poate să intre și să-și descrie, pe scurt, simptomele, să aleagă spitalul, eventual și medicul, și va primi, cu siguranță, un telefon, un email sau amândouă, astfel încât să-și poată rezolva problema de sănătate, dacă nu este foarte gravă, fără a se mai deplasa la un spital”, a spuns Gabriela Firea.

Platforma este un serviciu online gratuit de evaluare medicală la distanță unde aproape 500 de medici din peste 30 de specializări angajați în spitalele Primăriei Capitalei sunt la datorie pentru toți pacienții din București.

De la lansare, cele mai căutate specializări au fost Pneumologia - 184 de consultații, Medicina internă - 149, Psihiatria - 99, Gastroenterologia – 43 și Dermatologia - 39.

Platforma este foarte ușor de utilizat: pacienții accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au și atașează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialiști, istoric medical, bilete de ieșire din spital).

Se selecteaza spitalul, specialitatea și medicul, apoi se introduc datele personale, precum și cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcție de disponibilitatea specialistului și de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză.

Platforma este optimizată inclusiv pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

Interfața pentru pacient este, de asemenea, accesibilă: prin simpla accesare a ferestrei de încărcare documente, telefonul deschide automat camera și pacientul trebuie doar să fotografieze documentul care trebuie transmis - spre exemplu analizele medicale -, iar fotografiile sunt preluate în sistem automat. Se elimină astfel procedurile de scanare.

Mai multe detalii, în materialul video de mai sus.

Sursa: Antena 3

Imagini istorice! Racla cu Moaștele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană. Este a treia oară în 3... Purtați măști de protecție când ieșiti din casă! Raed Arafat explică, pas cu pas, cum trebuie dezinfectate cele reutiliz...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x