Antena Căutare

Galați, încă un oraș cu trecere de pietoni inteligentă. Nu avem străzi asfaltate dar avem luminițe pentru gropi

A fost inaugurată prima trecere de pietoni inteligentă din Galați. Aceasta are un sistem de lumini care pornește în momentul în care o persoană traversează strada. În timp ce luminițele se aprind, localnicii se plâng de străzile neasfaltate, lipsa trotuarelor și a parcărilor.

Galați, încă un oraș cu trecere de pietoni inteligentă. Nu avem străzi asfaltate dar avem luminițe pentru gropi
Trecere de pietoni inteligentă în Galați

Orașul Galați se laudă cu o nouă „atracție turistică”. Trecerea de pietoni inteligentă de pe Faleza Seperioară a Dunării a fost montată pentru o oferi șoferilor o vizibilitate mai bună atunci când pietonii traversează. Dar de asta aveau mai mare nevoie gălățenii?

Sistemul are doi stâlpi cu becuri care se aprind automat în momentul în care o persoană traversează strada. Trecerea de pietoni inteligentă este dotată cu senzori de mişcare şi cu markeri luminoşi intermitenţi, cu leduri, montaţi în asfalt.

În timp ce Primăria Galați se laudă cu trecrea de pietoni revoluționară, existentă și în alte orașe cum ar fi Tulcea sau Alba Iulia, localnicii se plâng de probleme serioase.

Într-un material realizat pe 14 ianuarie 2019, de către viata-libera.ro, putem vedea adevăratele nevoi ale cetățenilor din Galați.

Potrivit acestei publicații: oamenii cu care am stat de vorbă ne-au semnalat aceleaşi probleme pe care le aduc în discuţie toţi locuitorii Galaţiului: lipsa parcărilor, trotuarele şi străzile neasfaltate, chioşcuri desfiinţate şi nedemolate, sau altele care au crescut în mijlocul intersecţiilor şi care încurcă circulaţia pietonilor şi obstrucţionează vizibilitatea şoferilor. „Dumneavoastră scrieţi, dar aleşii noştri nu se omoară să rezolve problemele. Lucrurile au rămas la fel de ani de zile. Parcă trăim la capătul pământului", ne spune D.T. "Nici măcar apă potabilă la robinet nu avem. În perioada 12 -22 decembrie 2018 apa la robinet a fost păcură.

În timp ce localnicii se plâng de probleme reale, Primăria Galați anunță cu mândrie anunță noua realizare: „Pentru siguranţa pietonilor care se angajează în traversarea străzii, trecerea dispune de un sistem modern ce permite, pe baza senzorilor de prezenţă, creşterea intensităţii luminii asigurate de doi stâlpi ce sunt prevăzuţi cu două corpuri de iluminat. În plus, de-a lungul trecerii de pietoni, în asfalt, au fost amplasaţi markeri luminoşi intermitenţi cu leduri”

Citește și:

Au asfaltat zăpada! Nu, nu este o glumă! Imagini incredibile, dintr-o comună din România! „Dacă se constată că e în regulă, e bine, dacă nu, îl scoatem afară” - Video

Cetățenii sunt obligați să aibă contoare la calorifere! Data limită este finalul lui 2020... Pedeapsă record! „Teroristul de la mall” a primit 30 de ani de închisoare, maximul general al pedepsei cu închisoarea! „...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x