Antena Căutare

Gestul făcut de Vladimir Putin, după ce a anunțat mobilizarea rușilor pentru război. Acesta ar fi plecat în vacanță pentru concert

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea parţială în Rusia, potrivit BBC. Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. După acest anunț, acesta ar fi plecat în vacanță.

Gestul făcut de Vladimir Putin, după ce a anunțat mobilizarea rușilor pentru război. Acesta ar fi plecat în vacanță pentru concert Galerie
Gestul făcut de Vladimir Putin, după ce a anunțat mobilizarea rușilor pentru război. Acesta ar fi plecat în vacanță pentru concert | Getty Premium

Potrivit Realitatea.net, după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a tinerilor din Rusia, acesta ar fi plecat în vacanță. Revenirea sa în public este așteptată joia viitoare, când va vizita o mare regiune industrială, între timp în Rusia cetățenii se revoltă.

Vladimir Putin ar fi plecat la un concert, în „vacanță”, într-o locație secretă, pentru a scăpa de haosul din orașele rusești ca urmare a decretului său de mobilizare.

Putin a anunţat mobilizarea parţială în Rusia. Avertismentul pentru cei care ”încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei”

Liderul rus spune că Occidentul a arătat că scopul său este distrugerea Rusiei şi că a încercat să transforme poporul Ucrainei în carne de tun.

Putin mai afirmă că va acorda statut legal „voluntarilor” care luptă în Donbas.

„Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”, a spus el. Putin a anunţat că este necesară o decizie urgentă pentru a proteja poporul în „teritoriile eliberate”. „De aceea am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu „mobilizarea parţială”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a precizat că decretul a fost deja semnat şi că mobilizarea parţială începe de miercuri. El spune că toţi cetăţenii care vor fi mobilizaţi vor avea statut deplin de forţă armată, potrivit News.ro.

Putin susţine că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. „Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat el. „Am încredere în sprijinul vostru”, s-a adresat Putin naţiunii.

Putin a mai spus că oamenii care trăiesc în zonele Ucrainei aflate sub control rusesc nu vor să fie „sub jugul neonaziştilor”, relatează Reuters.

Citește și: Zelenski a fost rănit în Kiev. Cum se simte și ce a transmis cu privire la incident

Putin a anunţat, de asemenea, că Rusia îşi va acorda deplin sprijin referendumurilor anunţate pentru acest weekend la Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie pentru aderare la Federaţia Rusă. El a continuat: „Îi sprijinim pe aceşti oameni”.

El a acuzat Occidentul că a început un război împotriva Rusiei în Ucraina în 2014.

„În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depăşit toate limitele”, a spus preşedintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuieşte să distrugă Rusia şi să folosească şantajul nuclear.

Vom folosi „toate mijloacele pe care le avem la îndemână”, a avertizat preşedintele rus, adăugând că aceia care încearcă să folosească şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. El a spus în mod explicit: „Nu blufez”.

Soldaţilor ruşi li se vor prelungi contractele pe termen nelimitat, ca parte a mobilizării parţiale, potrivit corespondentului The Guardian la Moscova.

Citește și: "Ghidul spiritual" al lui Vladimir Putin, ținta unui asasinat. Fiica sa a fost incediată în mașina în care și el "trebuia" să fie

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Investiții imobiliare – când este cel mai bun moment să cumperi?... Alocațiile copiilor ar putea fi mărite de la 1 ianuarie. Câți lei vor primi în plus și ce se va întâmpla cu bursele soci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x