Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

E oficial, magistraţii şi grefierii îşi păstrează pensiile de serviciu! Mii de persoane au ieșit în stradă miercuri dimineață 

Eliminarea pensiilor speciale a stârnit vâlvă în România, iar mii de grefieri au amenințat, miercuri dimineață, că vor intra în grevă. Protestele lor, însă, au avut rezultate, întrucât proiectul de lege ce urma să abroge pensiile speciale a fost scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

E oficial, magistraţii şi grefierii îşi păstrează pensiile de serviciu! Mii de persoane au ieșit în stradă miercuri dimineață

Conform Monitorul Justiției, propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale a fost eliminată de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, în calitate de For decizional, votul pe proiectul de lege, propus marţi spre adoptare de Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, urmând să fie dat la anul.

Eliminarea pensiilor speciale aduce primele proteste. Birourile au rămas goale și ședințele au fost suspendate

Iniţial, Camera Deputaţilor avea pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistraţi, grefieri şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcând militarii şi poliţiştii.

Recomandari