Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

„Pas cu pas”, ni se fură drepturile și libertățile. Un avocat renumit trage semnalul de alarmă: „Nu-ți dai seama că ai ajuns captiv. Statul de drept, neutralizat”

Un avocat renumit cere dreptate pentru români, în instanță. Gherghe Piperea a explicat cum, sub masca stării de alertă, românii își pot pierde drepturi fundamentale.

Avocatul Gheorghe Piperea cere în instanță suspendarea stării de alertă. Acesta a depus deja cererea de suspendare la Curtea de Apel București, pe motiv că sunt încălcate drepturile fundamentale ale cetățenilor.

Piperea a oferit mai multe detalii, în direct, la Antena 3.

„Nu îți dai seama când ai ajuns captiv”

„Hotărârea pe care o contest și a cărei suspendare o solicit începând de la Curtea de Apel este ilegală și este și anticonstitițională. (...) Vreau să atrag atenția populației, cetățenilor care încă mai știu ce înseamnă să fii cetățean, cetățeanul este cel care are drepturi și libertăți, că sub masca unor astfel de situații de alertă sau de urgență, cum vreți să le spuneți, (...), putem să pierdem treptat, pas cu pas, libertățile și drepturile!

Citește și:

Raed Arafat tună și fulgeră! Secretarul de stat anunță măsuri draconice: „Refuzul înseamnă amendă!”

Libertățile și drepturile nu se pierd de pe o zi pe alta. Libertățile și drepturile se pierd pas cu pas, astfel încât să nu îți dai seama când ai ajuns captiv. Statul de drept poate fi neutralizat pas cu pas, zi de zi!”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Recomandari