Antena Căutare

Gigi Becali a fost surprins în timp ce împărțea bani pelerinilor la Sfânta Parascheva: “Dacă ești în adevăr atragi oamenii”

Mii de oameni din întreaga țară s-au adunat la Mitropolia Iașiului pentru a asista la liturghia Sfintei Cuvioase Parascheva. În mulțime s-a aflat și Gigi Becali, care este nelipsit de la pelerinajele la racla Sfintei Parascheva.

colaj de fotografii cu gigi becali la sfanta parascheva Galerie
Gigi Becali a fost surpins în timp ce împărțea bani pelerinilor la Sfânta Cuvioasă Parascheva | Hepta/ Captură video România TV

Gigi Becali a fost filmat de reporterii România Tv în timp ce se afla în mijlocul pelerinilor. Oamenii s-au adunat să-l cunoască, să stea lângă el și să facă și poze. Latifundiarul a acordat atenție tuturor celor din jurul său, ba chiar a împărțit bani pelerinilor, care i-au adresat nemăsurate mulțumiri pentru binele făcut.

Camerele îl surprind pe Gigi Becali în sânul oamenilor, făcând poze și vorbind cu ei.

Gigi Becali a împărțit bani pelerinilor de la Iași, aflați la Sfânta Cuvioasă Parascheva, pe 14 octombrie 2022

Ca de fiecare dată, Gigi Becali vine la Iași pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. Acesta ana de an vine la Mitropolie pentru a asista la liturghia săvârșită în ziua de sărbătoare și acordă timp pelerinilor din toată țara care vor să-l cunoască sau să vorbească.

„În zilele acestea și mai ales la Sfânta Parascheva, sărbătorile astea sfinte e mult mai puternic harul la slujire, la sfanta liturghie și atunci am venit să simt puterea harului. M-am închinat, da. Dacă ești în adevăr și în pace atragi oamenii", a spus Gigi Becali în direct la România TV.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cunoscut pentru generozitate, Gigi Becali întinde bani pelerinilor și apoi se retrage din mulțime, făcând niște fotografii cu altcineva.

Citește și: Imagini cu racla Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Oamenii s-au adunat și pupă mâinile acoperite de veșmânt

Iașiul își primește pelerinii zilele acestea, căci în fiecare an, la data de 14 octombrie este Sfânta Parascheva. La fel ca și în anii trecuți, mijlocul celei de-a doua luni de toamnă înseamnă venirea pelerinilor din toate colțurile țării, la Iași, acolo unde orașul deja îmbracă straiele sărbătorii.

De Sfânta Cuvioasă Parascheva, își sărbătoresc ziua onomastică aproximativ 60.000 de români.

Mii de pelerini din toate colțurile țării vin în fiecare an pentru a se închina la Sfânta Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Zilele acestea orașul de pe râul Bahlui se transformă în centrul spiritual al Ortodoxiei.

Aproximativ 8.500 de credincioşi aşteaptă la rând, joi seară, pe străzile din jurul Catedralei Mitropolitane din Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva depuse într-un baldachin aşezat în curtea lăcaşului de cult. Zona în care a fost montată scena unde va avea loc, vineri dimineaţă, Sfânta Liturghie a fost împodobită cu mii de crizanteme.

Afluxul de pelerini a fost unul ridicat pe tot parcursul zilei de joi, oamenii fiind nevoiţi să stea câteva ore la rând pentru a ajunge la raclă. De la începutul pelerinajului până joi seară, au reuşit să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva 143.000 de persoane, iar la rând se aflau alte 8.500 de persoane.

Citește și: Tradiții și superstiții de Sfânta Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie. Ce obiceiuri trebuie păstrate pentru noroc și sănătate

Imagini cu racla Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Oamenii s-au adunat și pupă mâinile acoperite de veșmânt... Fenomenul de bullying, dezbătut de specialiști în cadrul unei conferințe Webdidactica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x