Antena Căutare

Iarna ii sperie pe soferi! Se grabesc sa isi schimbe anvelopele

Vestea ca vine iarna i-a pus pe jar si pe soferi. Au luat cu asalt service-urile auto ca sa-si echipeze masinile. Multi au ramas cu impresia ca anvelopele de iarna sunt obligatorii de la 1 noiembrie. Dar nu este asa. Trebuie sa aveti cauciucuri de iarna doar daca circulati pe drumuri acoperite de zapada, gheata sau polei.

A fost coada duminica la service. Multi soferi au profitat de vremea frumoasa si de timpul liber si au venit sa-si echipeze masinile. Patronii au umplut depozitele cu anvelope si au oferte pentru toate buzunarele.

Cele mai des folosite anvelope, de 15 inchi, costa aproximativ 1.000 de lei setul, cu montaj cu tot. Preturile pentru cauciucurile de dimensiuni mai mari ajung pana la 3.000 de lei. Iar daca aveti cauciucurile de iarna trecuta, montajul costa intre 90 si 120 de lei. Si pentru cei care nu au magazii, comerciantii vin cu solutii. Daca nu aveti unde sa va tineti cauciucurile de vara le puteti depozita la vulcanizari in regim hotelier pentru doar un leu pe zi.

La munte, insa, soferii au fost si mai precauti. Circula de cateva zile cu masinile pregatite.

Nu toti soferii, insa, sunt obligati sa aiba cauciucuri de iarna. Trebuie sa va schimbati anvelopele doar daca circulati pe drumuri acoperite de zapada, polei sau gheata. Cine nu respecta regulile risca amenzi de la 630 de lei, pana la 1.470 de lei. Mai mult, ramane si fara certificat de inmatriculare.

Romanii au umplut marile magazine in cautare hainelor de iarna... Sunday Mail: Piata muncii din Marea Britanie, amenintata de romani si bulgari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x