Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Adela

Răsturnare de situație! Grădinițele, creșele și after-school-urile, inclusiv cele de stat, se redeschid de luni. Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului

A treia etapă de relaxare aduce vești bune pentru părinți, întrucât grădinițele, creșele și centrele after-school, inclusiv cele de stat, se vor redeschide. Anunțul a fost făcut vineri dimineață, de șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă, care a precizat că unitățile trebuie să respecte mai multe reguli. 

Răsturnare de situație! Grădinițele, creșele și after-school-urile, inclusiv cele de stat, se redeschid de luni. Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului

Astfel, începând de luni, 15 iunie, grădinițele, centrele after-school, precum și creșele își vor redeschide porțile.

”Din 15 iunie, ca urmare a faptului că se încheie perioada cursurilor școlare, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school, indiferent că acestea sunt de stat sau private. Sigur că în cazul creșelor, grădinițelor de stat, acestea sunt la nivelul deciziei autorităților locale. Recomandarea noastră e ca aceste activități să fie reluate cu respectarea regulilor”, a spus Ionel Dancă.

Schimbare de ultim moment la Evaluarea Națională și Bacalaureat, cerută de Avocatul Poporului! Ce se întâmplă în cazul elevilor cu temperatură peste limită, la probe

El a anunțat de asemenea că indemnizația de creștere a copilului se prelungește pentru angajații care activează în domenii unde continuă restricțiile pe perioada stării de alertă.

Astfel, indemnizația pentru creșterea copilului, pentru cei cărora le expiră perioada primirii acestei indemnizații pe perioada stării de alertă, se prelungește până la 31 decembrie 2020. La fel se va întâmpla și în cazul stimulentului de inserție pentru cei care se întorc la muncă sau doresc să se angajeze după încheierea acestei perioade”, a spus Dancă.

Raed Arafat: ”Nu s-a discutat în prezența mea deschiderea grădinițelor”

Redeschiderea grădinițelor și a creșelor a stârnit numeroase controverse, iar Raed Arafat, secretarul de stat în MAI a anunțat că această problemă nu s-a discutat în prezența lui.

„Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Evaluare Naţională 2020. Tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenelor: Calendar, sesiunea specială, noua programă, subiecte şi bareme

El a subliniat, însă, că redeschiderea grădinițelor și creșelor private și a after-school-urilor ar putea fi făcută „cu precauție”.

Anunțul privind redeschiderea unităților, făcut de președintele Iohannis

Iohannis, mesaj tranșant pentru românii care ignoră măsurile de protecție: "Virusul e printre noi. Ori ești precaut, ori ești prost"

”Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă - nu obligatorie, dar posibilă - redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private”, a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Recomandari