Căutare Live

Crește bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Grecia. Premierul elen solicită controale riguroase

Până acum turiştii români cereau recomandări pentru plaje frumoase şi restaurante cu mâncare bună în Grecia. Acum cer sfaturi despre centre de testare pentru coronavirus. Mulţi preferă să se testeze în Bulgaria, e mai ieftin şi mai rapid. 27 de oameni au fost depistaţi ieri cu coronavirus pe teritoriul elen. Trei români sunt printre ei. De teamă că se vor confrunta cu un al doilea val, grecii însăpresc restricţiile. 

Din România, Bulgaria şi chiar Slovacia, turiştii care intră cu maşina în Grecia se întâlnesc la graniţa Kulata. Acolo au fost depistate şi 4 dintre cele 27 de cazuri confirmate, ieri, pe teritoriul elen. Printre ei şi un român de 54 de ani care a ajuns în Corfu cu autocarul. Bărbatul a ajuns de la hotel, la spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus şi a avut febră.

”Cred că este o alegere bună că fac testări, mai ales pentru noi. Suntem asiguraţi că venim în Grecia, într-o zonă sigură, fără infectaţi şi fără riscul de a lua COVID de la alţii.”, a declarat Sorin Bucur, turist român în Grecia.

Alertă! Trei cetăţeni români aflaţi în Grecia, confirmaţi cu noul coronavirus. Grecii ar putea interzice accesul românilor

Alte două turiste românce aflate în Salonic au intrat în carantină într-un hotel special amenajat, după ce au fost infectate cu coronavirus. Pentru că femeile au închiriat un apartament şi nu o cameră la un hotel, trebuie să suporte acum cheltuielile.

Opt turiști români, depistați pozitiv în Grecia

Până acum opt români au fost depistaţi cu COVID in Grecia. Înainte de a pleca în vacanţă, însă, turiştii se informează de pe internet. Pe grupurile de facebook, postările cu recomandări de restaurante şi plaje au fost înlocuite cu sute de informaţii despre documentele de călătorie cerute de greci. Unii mărturisesc că îşi fac testul pentru depistare COVID la clinicile din Bulgaria. Fără programare şi cu doar 120 de leva, românii se laudă că primesc rezultatele în doar câteva ore.

Hotelierii din Grecia, mesaj pentru turiştii români. Ce se întâmplă dacă o persoană e depistată pozitiv, în ciuda testului obligatoriu de la graniță

Bilanţul cazurilor îl îngrijorează pe premierul elen. Kyriakos Mitsotakis a cerut autorităţilor să efectueze controale riguroase în domeniul turistic. Totul pentru a preveni un al doilea val de epidemie preconizat pentru sfârşitul sezonului turistic.

Turiştii români au dus la creşterea bilanţului şi în Cipru. Unul dintre cei doi infectaţi cu coronavirus ieri pe insulă este român.

Comisia Senatului a votat legea carantinei. Mai este un pas până la adopatarea și instituirea acesteia. Ce presupune leg... Reportaj exclusiv din Spitalul Judeţean Argeş, care a ajuns focar de coronavirus. Mărturisirile unei paciente: "Să ...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri