Antena Căutare

Grevă generală la metrou, în București! Motivul pentru care sindicaliștii sunt nemulțumiți: ”Ar fi păcat după nouă ani!”

Luna noiembrie aduce vești proaste pentru sute de mii de bucureșteni care circulă zi de zi cu metroul, întrucât sindicaliștii amenință cu grevă, în perioada 10-15 noiembrie, în cazul în care nu se ajunge la un acord în privința contractului colectiv de muncă. 

Luna noiembrie aduce vești proaste pentru sute de mii de bucureșteni care circulă zi de zi cu metroul, întrucât sindicaliștii de la Metrorex amenință cu grevă, în perioada 10-15 noiembrie, în cazul în care nu se ajunge la un acord în privința contractului colectiv de muncă.

Astfel, conform sindicaliștilor Metrorex, în perioada 10 – 15 noiembrie s-ar putea declanşa greva generală, dacă nu se va ajunge la un acord.

Grevă generală la metrou, în București! Motivul pentru care sindicaliștii sunt nemulțumiți: ”Ar fi păcat după nouă ani!”

”Avem două mari nemulţumiri: una legată siguranţa circulaţiei, din ce în ce mai des apar probleme cu mii de călători în ele şi a doua este legată de negocierea contractului colectiv de muncă. Nu ne-am înţeles deocamdată”, a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Ion Rădoi, liderul sindicaliştilor de la metrou.

Potrivit acestuia, contractul colectiv de muncă expiră sâmbătă, iar negocierile nu s-au soldat cu un acord.

”Mâine expiră contractul, nu am ajuns la înţelegere, ceea ce o să ducă la declanşarea conflictului de muncă. Sunt create premisele declanşării conflictului de muncă care nu este exclus ca, în perioada 10 – 15 noiembrie, să se ajungă la grevă generală. Ar fi păcat după nouă ani să ajungem din nou într-o astfel de situaţie”, a mai spus Rădoi, conform News.

Sindicaliştii cer, în principal, majorări salariale şi angajarea de personal. În cursul zilei de vineri mai este programată o rundă de negocieri.

Doliu în lumea medicală! Marin Burlea, ”îngerul copiilor”, a murit! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp: ”A plecat un om... Prima vacanță din anul școlar 2018-2019. Când se întorc elevii la ore. Anunțul Ministerului Educației...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x