Breaking news! Grevă la metrou, joi dimineață. Care sunt orele la care niciun tren nu va circula

Grevă de avertisment la metrou, joi dimineață, urmată de o grevă generală pe tot parcursul zilei, este anunțul sindicaliștilor, după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat în repetate rânduri. 

Grevă de avertisment la metrou, joi dimineață, urmată de o grevă generală pe tot parcursul zilei, este anunțul sindicaliștilor, după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat în repetate rânduri.

Iniţial, angajaţii au cerut o majorare de 42 la sută, dar au coborât procentul la 21 la sută. Conducerea Metrorex, însă, le-a oferit doar 18 la sută, ceea ce sindicaliştii au considerat inacceptabil.

Grevă la metrou. Joi, de la ora 4 până la ora 16, nu va circula niciun metrou

După ce a anunțat că există deja un consens de 93% printre angajații Metrorex pentru declanșarea grevei, liderul sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi, a precizat că s-a luat decizia ca greva de avertisment la metrou să aibă loc joi dimineața, când trenurile nu vor circula deloc între orele 04:00 și 06:00.

Astfel, dacă nu se ajunge la un consens cu Ministerului Transporturilor, angajaţii sunt decişi să declanşeze greva generală la metrou, care ar urma să aibă loc tot joi, timp de cel puțin 12 ore, de la 4:00 dimineața, până la ora 16:00

Vineri, negocierile dintre sindicaliști, Metrorex și Ministerul Transporturilor s-au încheiat fără un acord

„Am convenit ca joi dimineață între ore 4 și 6 să facem greva de avertisment, urmând ca, dacă în 48 de ore nu se găsește o soluție la revendicările noastre, să declanșăm greva generală. Aceasta se va ține între orele 4 și 16:00, întrucât legea ne obligă să asigurăm o treime din programul de lucru pe perioada unei greve generale”, a declarat liderul sindicaliștilor de la metrou, Ion Rădoi, potrivit digi24.ro.

„Nu am ajuns la nicio concluzie până acum, ca atare aducem la cunoștință membrilor consiliului stadiul în care ne aflam și după cum s-a votat puțin mai devreme, pentru că au venit membrii, majoritatea aici, poate chiar toți, este clar că se va declanșa greva de avertisment joi dimineața, între 4 si 6, și probabil urmează să vă anunțăm cu exactitate, luni, greva generală, între orele 4 si 16”, a mai spus acesta.

Dacă se declanșează greva de avertisment, traficul din Bucureşti va fi, din nou, paralizat, în condiţiile în care sute de mii de oameni folosesc, zilnic, metroul.

Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022 au fost dezvăluite de prestigiosul raport al...
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021 spune că nativii din zodia Balanțelor au nevoie de o...
Parteneri
Fusilli cu somon și mazăre. Rețetă simplă de paste
Descoperă o rețetă simplă, dar gustoasă, de paste pe care o poți prepara pentru un prânz în familie sau pentru o cină ușoară. Rețeta de fusilli cu somon și mazăre va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Catine.ro
Ultimele știri