Antena Căutare

Gripa în România. Cum prevenim gripa la copii?

Gripa în România. Cum prevenim gripa la copii? Tot ce trebuie să știi despre cum poți preveni gripa la copii, află din articolul a1.ro

Gripa în România. Cum prevenim gripa la copii?
Gripă 2019 | centercitypediatrics.com

Numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant în România. Specialiștii declară că au fost diagnosticați peste 200.000 de români cu viroze acute în ultimele două săptămâni. Aproximativ 6.000 din aceste cazuri sunt doar în școli și grădinițe.

Pentru a preveni răspândirea gripei și mai mult, Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe cetățeni să facă vaccinul antigripal și să îi vaccineze și pe cei mici. În această perioadă, igiena mâinilor este extrem de importantă.

În rândul celor mici, la grădiniță sau la școală unde intră în contact cu foarte mulți copii, răspândirea virusului gripal este aproape inevitabilă. Gripa este o infecție respiratorie virală acută ce se împrăștie rapid, în special într-o comunitate. Pentru copii, aceasta este mult mai periculoasă decât răcelile obișnuite. Ea poate fi mortală.

Experții din cadrul Centrului de Prevenire si Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii (CDC – Centers for Disease Control and Prevention) declară faptul că copiii cu vârste sub 5 ani, în special copiii mai mici de 2 ani, sunt expuși unui risc ridicat de a se îmbolnăvi de gripă și de a dezvolta complicații grave ale acestei infecții.

Cea mai bună armă împotriva gripei este vaccinul antigripal. Acesta este recomandat, în fiecare an, tuturor copiilor cu vârste peste 6 luni. În anumite situații, deși vaccinat împotriva gripei, copilul poate dezvolta infecția, însă va manifesta simptome ușoare ale bolii.

Cum îl protejăm pe cel mic de gripă

  • fă-i vaccinul antigripal
  • obișnuieste-l să se spele pe mâini mai des
  • învață-l să nu-și atingă fața cu mâinile
  • asigură-te că se odihnește suficient
  • dă-i să mănânce alimente cât mai colorate

Sursă foto: centercitypediatrics.com

Patru noi decese provocate de gripă, în ultimele ore. Cum îți dai seama că cineva are gripă... Unde se vând online bunurile confiscate de Fisc. Site-uri care intermediază vânzările și licitațiile ANAF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x