Antena Căutare

Este oficial! Guvernul a luat decizia în privința minivacanței românilor! Cât vor avea liber bugetarii

Decizia în privința minivacanței românilor de la sfârșitul acestei luni a fot luată de Guvern. Bugetarii așteptau încă de la începutul anului să aibă patru zile libere.   

Decizia în privința minivacanței românilor de la sfârșitul acestei luni a fot luată de Guvern. Bugetarii așteptau încă de la începutul anului să aibă patru zile libere.

Însă, ziua de vineri, 25 ianuarie, va rămâne una cu program normal pentru bugetari.

Astfel, românii vor avea doar o zi liberă la sfârşitul acestei luni, pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Române sau Mica Unire.

Nici această zi nu este liberă pentru toți bugetarii. Unii dintre aceștia vor lucra și joi. Este vorba despre angajaţii din unităţile sanitare sau cele de alimentaţie publică, precum şi despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producţie sau specificul activităţii.

Potrivit legii, angajatorii sunt obligaţi să le acorde angajaţilor care lucrează în zile declarate libere anumite compensaţii.

Salariaţii au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Aceştia vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Legea asigurărilor obligatorii se schimbă! Ce trebuie să știe toți românii... Eroul zilei! El este preotul care a construit o casă de la zero pentru 800 de copii orfani după ce a avut un vis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x