Căutare Live

Schimbări drastice în învățământ! Ce trebuie să știe cadrele didactice care își caută un loc de muncă

Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare în învățământul superior a fost modificată de Guvern și aduce mai multe noutăți. 

Metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare în învățământul superior a fost modificată de Guvern și aduce mai multe noutăți.

Astfel, acum evaluatorii pot fi şi persoanele care primesc sau au primit servicii sau “foloase de orice natură” în prezent sau în ultimii cinci ani de la candidaţi, potrivit Mediafax.

Mai exact, potrivit modificărilor aduse, vineri, Aliniatul (2) articolul 6 din metodologie se modifică şi este scoasă interdicţia ca evaluatorii să beneficieze în prezent sau să fi beneficiat în ultimii cinci ani de servicii sau “foloase de orice natură” din partea unui candidat.

De asemenea, a fost redus termenul în care pot fi depuse contestațiile. Dacă până acum candidatul putea formula contestaţia în cinci zile lucrătoare de la comunicarea rezultatului, acum acesta va trebuie să o facă în trei zile.

Ba mai mult, noua metodologie aprobată de Guvern a scos obligaţia ca posturile didactice şi de cercetare să fie scoase numai prin concurs public. Astfel, există posibilitatea ca unele posturi să nu fie anunţate public.

Totodată, va fi înfiinţată o comisie, care va verifica dacă fiecare candidat a îndeplinit standardele minime naţionale.

O sută de ani de la sfârşitului Primului Război Mondial! Zeci de lideri politici iau parte la festivitățile de la Paris... Ce s-a întâmplat cu Diana, tânăra dansatoare care a murit, după ce a fost dusă la spital! Detaliile, făcute publice de m...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x