Antena Căutare

Hartia igienica si sapunul, produse de lux in scolile din Romania

In Romania, scoala si igiena nu au nimic in comun. In toalete nu exista nici hartie igienica si nici sapun. Asa ca unii elevi isi pun in geanta si niste servetele, pe langa manuale si caiete. Nu degeaba studiile arata ca romanii sunt codasii Europei la consumul de sapun.

Elevii stiu ca nu au hartie igienica si sapun in scoala, asa ca isi aduc de acasa.

"Pun doar la baia profesorilor, noua nu ne pun", spune un elev.

In unele scoli, in baie isi face totusi loc sapunul. E ferecat in table de fier prinse in suruburi. E opera administratorului care tine mult la igiena. El spune ca elevii sunt mereu pusi pe stricat, asa ca a luat masuri.

Inspectorii scolari ameninta directorii ca legea scrie negru pe alb ca nu e treaba elevilor sau a parintilor sa asigure igiena la scoala.

Hartia igienica lipseste, culmea, si la toaletele din Ministerul Educatiei. Insa aici, dezinfectia se face la iesire. Pe usile toaletelor, dar si la intrarea oficiala in cladire sunt montate aparate speciale care la 30 de minute pulverizeaza o solutie speciala.

Investitia in hartie igienica si sapun nu ar fi foarte mare. Cea mai scumpa hartie igienica pentru cele 3 milioane de elevi inseamna 600.000 de lei intr-o luna. Cam cat are alocat Ministerul Educatiei pentru biletele de avion. Si, culmea ironiei, acelasi Minister care nu reuseste sa ii invete pe copii cu hartie si sapun, le-a cerut invatatorilor sa-i verifice daca respecta normele de igiena, o treaba serioasa care se va termina intr-o fisa de evaluare.

FOTO: Intact Images

Carnea de pui se scumpeste cu 20%... S-a dat startul la curatenie in caminele studentesti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x