Antena Căutare

Haz de necaz: Pleaca noru, vine noru, noi ramanem tot cu chioru

Desi norul de cenusa vulcanica a inchis aeroporturi, provocand pagube de milioane de euro, simtul umorului la romani a ramas nealterat. Astfel, folclorul popular a surprins intr-o gluma rimata situatia din aceste zile: "pleaca noru', vine noru', noi ramanem tot cu chioru".


Potrivit primelor calcule facute de reprezentantii aeroporturilor de la noi din tara, acestea au pierdut sume colosale din cauza inchiderii traficului aerian. Pierderile inregistrate de sase aeroporturi din 15 existente in Romania se ridica la peste 1,1 milioane de euro. "Estimam ca pierderile inregistrate de aeroporturile Otopeni si Baneasa sunt in jur de 300.000 de euro pe zi, astfel, de vineri si pana azi la pranz, acestea depasesc 900.000 de euro.

Pierderile provin din neincasarea tarifelor de pasageri si a tarifelor de operare, bani ce urmau a fi incasati de la companiile aeriene. Pierderile vor fi mai mari de 900.000 de euro, deoarece nu am calculat si pierderile inregistrate de restaurantele din aeroport, cargo, parcare etc", ne-a declarat Valentin Iordache, purtator de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Astfel, Aeroportul International Timisoara a inregistrat pierderi de aproximativ 80.000 de euro in cele doua zile in care nu a operat zboruri, ca urmare a inchiderii spatiului aerian din Romania din cauza norului de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda, potrivit purtatorului de cuvant al Aeroportului International Timisoara, Corina Lupulescu.

Pierderile inregistrate de Aeroportul din Craiova, in ultimele 72 de ore, sunt ceva mai mici decat in restul tarii, fiind de aproximativ 5.000 de euro. "Noi suntem un aeroport mai mic. Pierderile noastre se ridica la vreo 5.000 de euro. Banii provin din incasarea taxelor de aeroport, de pasager si de securitate. Am avut doua curse de posta si trei de pasageri. In total, cinci curse anulate", a declarat Mircea Dumitru, directorul aeroportului.

"Potrivit estimarilor efectuate de catre contabili, este vorba despre cateva zeci de mii de euro, aproape 50.000 de euro. Au fost 39 de curse anulate", a declarat Iuliana Oprita, purtatorul de cuvant al Aeroportului Sibiu. "Este un haos total. Trebuie sa se deschida cat mai repede pentru ca noi din asta traim. Pana acum am inregistrat pierderi de sute de mii de euro", a declarat Lucian Sion, directorul tehnic al Aeroportului "George Enescu" din Bacau.

"Pierderea este in medie de 500 de euro pe nava care nu utilizeaza aeroportul, fara sa fie cuantificata plata personalului, a utilitatilor si cheltuielile suplimentare", a spus si vicepresedintele Consiliului Judetean Suceava, care are in responsabilitate coordonarea activitatii Aeroportului Suceava.

Tot articolul, in Jurnalul National

Curse anulate / Vezi situatia zborurilor de pe Otopeni si Baneasa... Pensionabilii, someri la mana angajatorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x