Antena Căutare

Zeci de oameni, evacuați din calea apelor. Hidrologii anunță cod roșu de inundații în următoarele ore. Care sunt zonele afectate

Ploile torențiale care au căzut în ultimele ore au făcut ravagii în mai multe județe din țară, iar aproape 30 de oameni au fost evacuați din calea puhoaielor. Iar hidrologii nu au vești bune, întrucât unele județe se află în continuare sub avertizare de tip cod roșu de inundații.

Potrivit ISU Caraș Severin, din cauza ploilor din ultimele ore au fost semnalate revărsări de ape, formări de torente /viituri în aproape 30 de localități din județ.

„În urma acestor evenimente hidrometeorologice au fost inundate drumuri naționale, județene, comunale, străzi, grădini, curți, beciuri și locuințe, au fost colmatate podețe și subtraversări”, a anunțat ISU Caraș-Severin, vineri dimineața, potrivit Mediafax.

Totodată, au fost evacuate 28 de persoane, în localitățile Oțelu Roșu, Păltiniș, Zăvoi, Remetea Mare.

Inundații puternice în vestul țării, în urma ploilor torențiale. Copii și părinți, evacuați de urgență după ce casele le-au fost cuprinse de puhoaie

Calea ferată Reșita-Caransebeș, blocată de aluviuni

De asemenea, lucrătorii CFR au acționat pentru repunerea în funcțiune a liniei ferate Reșița-Caransebeș, blocată cu aluviuni și copaci căzuți, iar cei de la drumuri naționale au intervenit pentru curățarea sectoarelor de drum afectate: DN 57, 58, 58B, 68, E70, DN 6, DN 58 A. Pe unele sectoare de drum circulația a fost întreruptă temporar de mai multe ori pe parcursul zilei.

La Remetea Poganici și Obreja, reprezentanții SGA împreună cu pompierii au înălțat malurile cursurilor de apă cu ajutorul sacilor de nisip pentru a proteja gospodăriile din apropiere.

Copii cărați pe brațe, salvați cu elicopterul din calea apelor. Micuții și-au așteptat părinții "pe uscat". Imagini emoționante în Caraș Severin - FOTO

Pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice manifestate în județul Caraș-Severin în ultimele 24 de ore au intervenit peste 130 de pompieri militari din care 9 dislocați din județul Dolj și cel puțin 50 de pompieri voluntari.

Cod roșu de inundații, în continuare în vigoare

Potrivit hidrologilor, în perioada 19 iunie, între orele 9:00-12:00 este cod roșu de inundații pe râurile din județele Timiș și Caraș-Severin.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Pogăniș - bazin amonte Ac. Cadar Duboz, județul Caraș – Severin.

Copii cărați pe brațe, salvați cu elicopterul din calea apelor. Micuții și-au așteptat părinții "pe uscat". Im... Familia unui bărbat mort de COVID-19, acuzații halucinante la adresa medicilor: ”Ne-au spus să nu mai insistăm cu telefo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x