Copii cărați pe brațe, salvați cu elicopterul din calea apelor. Micuții și-au așteptat părinții "pe uscat". Imagini emoționante în Caraș Severin - FOTO

Copii cărați pe brațe și aduși cu bine pe uscat, cu ajutorul unui elicopter. Părinți care s-au baricadat în casă de teama puhoaielor. Zeci de oameni din Caraș Severin au văzut moartea cu ochii. Au fost salvați din calea apelor de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar operațiunea surprinsă în imagini a fost de-a dreptul emoționantă.

Copii cărați pe brațe, salvați cu elicopterul din calea apelor, în Caraș Severin

ISU Caraș Severin

Nouă adulţi şi 12 copii au fost salvaţi, joi seară, cu ajutorul unui elicopter, după ce locuinţele lor, dintr-un cartier al oraşului Oţelu Roşu din judeţul Caraş-Severin, au fost inundate de apele râului Bistra.

Copii cărați pe brațe, salvați cu elicopterul din calea apelor. Micuții și-au așteptat părinții "pe uscat". Imagini emoționante în Caraș Severin  - FOTO

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, cele 21 de persoane, între care 12 copii, s-au refugiat în două case, după ce apele râului Bistra le-au inundat locuinţele.

"În urma căderilor masive de apă, pe fondul codului roşu hidrologic de inundaţii, râul Bistra a crescut foarte mult şi a izolat 4 case în cartierul Cireşa din oraşul Oţelu Roşu. În cele 4 case se aflau 21 de persoane, din care 9 adulţi şi 12 minori. Persoanele s-au refugiat în două din cele 4 case. S-a luat legătura telefonic cu persoanele în cauză şi nu au fost semnalate probleme din partea acestora. S-au întreprins mai multe încercări de a ajunge la ei cu ajutorul unei vole, dar fără succes. Ulterior, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş a reuşit să ajungă cu barca din dotare, dar din cauza debitului apei, oamenii nu au putut fi evacuaţi pe aceleaşi traseu. Cu sprijinul salvamontiştilor cărăşeni şi al unei persoane fizice care a pus la dispoziţie un elicopter, s-a reuşit transportul persoanelor cu barca până la o limbă de pământ de unde au fost preluaţi şi transportaţi pe cale aeriană în siguranţă”, transmite ISU Caraş- Severin.

Citește și: E potop în România. Mașini luate de ape și oameni care și-au văzut casele înghițite de ploi - FOTO

Oamenii salvați sunt în stare bună și nu au probleme medicale

Persoanele salvate nu au probleme de ordin medical, cu excepţia uneia care avea o plagă superficială la mâna stângă.

"Imediat după aterizare, persoanele au fost consultate de un echipaj SMURD. Din fericire, nu au fost probleme de ordin medical. O singură persoană a fost tratată pentru o plagă superficială la membrul superior stâng. Pentru gestionarea acestei situaţii au fost angrenaţi pompieri profesionişti şi voluntari, poliţişti, salvamontişti, lucrători din cadrul Unităţii Speciale de Aviaţie Caransebeş şi cetăţeni”, mai transmite ISU Caraş - Severin.

Copii cărați pe brațe, salvați cu elicopterul din calea apelor. Micuții și-au așteptat părinții "pe uscat". Imagini emoționante în Caraș Severin  - FOTO

Judeţul Caraş-Severin se află sub avertizare hidrologică cod roşu.

Ultimele știri