Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Horă cu zeci de români, în Eforie Nord! Ce s-a întâmplat, la câteva ore după distracție | VIDEO

Imagini șocante au fost filmate de un turist aflat în aceste zile în stațiunea Eforie Nord! Zeci de persoane, surprinse într-o ipostază ce i-a scandalizat pe medici.

Hora făcută de turiști în Eforie Nord

În cursul zilei de sâmbătă, 25 iulie 2020, Grupul pentru Comunicare Stratefică a anunțat faptul că România a atins un nou record în privința numărului de cazuri noi de coronavirus. Totuși, acest lucru nu pare să-i sperie prea mult pe românii care au în plan să se distreze, pe litoral.

IMAGINI SCANDALOASE, SURPRINSE DE TURIȘTI ÎN EFORIE NORD

Recent, imagini revoltătoare au fost surprinse la o terasă din Eforie Nord, acolo unde zeci de turiști s-au prins la jucat o horă! Fără să poarte măști sau să păstreze regulile de distanțare socială, oamenii se comportă de parcă nici nu ar exista pericolul reprezentat de coronavirus.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Nu este pentru prima dată când românii încalcă regulile de distanțare socială. Un episod similar a avut loc în urmă cu puțin timp, dar de data aceasta în Mamaia. Și acolo, românii petrecăreți s-au prins în horă și au dansat fără să le pese de perioada critică în care ne aflăm.

Un număr de 1.284 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, transmite sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

citește și: „Coronavirusul își manipulează gazda”. Descoperire uluitoare despre Covid-19! Ce efecte produce în corp

Urmărește materialul celor de la Antena 3 ca să vezi imaginile surprinse de martori în Eforie Nord.

“Urmare a imaginilor apărute în spaţiul public cu privire la nerespectarea cadrului legislativ circumscris stării de alertă în staţiunea Eforie Nord, precizăm faptul că poliţiştii au identificat terasa în cauză şi au aplicat operatorului economic o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, pentru neluarea măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19, conform Legii 55/2020”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care uită să respecte măsurile de distanţare fizică.

“Pe această cale, poliţiştii îi sfătuiesc pe operatorii economici să nu încurajeze comportamentul turiştilor care, din dorinţa de a se distra, uită să respecte măsurile de distanţare fizică. Reamintim turiştilor că au datoria de a conştientiza riscul la care se expun pe ei înşişi, dar şi pe cei din jur, prin nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară şi a normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

În imaginile filmate de o persoană care a asistat la scenă se observă cum oamenii dansează o sârbă lângă o terasă din Eforie Nord, de unde se aude şi muzica, nu poartă măşti şi sunt foarte apropiaţii unii de ceilalţi.

În urmă cu câteva săptămâni mai multe persoane au dansat o horă pe faleza din Mamaia.

De la începutul pandemiei de coronavirus în judeţul Constanţa au fost confirmate aproape 800 de cazuri de Covid-19, arată news.ro.

SITUAȚIA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS, ÎN ROMÂNIA

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

citește și: Coronavirusul, prezis într-o carte din 1981! Se știe și leacul pentru vindecare, dar toți ignoră! „E arma biologică perfectă pentru timpuri de război. O să reapară”

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. GCS precizează că 25.373 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.106 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

GCS arată că până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.087.783 de teste. Dintre acestea 22.511 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 9.329 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 25 iulie, informează cei de la Agerpres.

Recomandari