Antena Căutare

Hoții români au o nouă tactică pentru clonarea cardurilor bancare! Unul dintre jandarmii care au descoperit-o a fost atacat - Video

Hoții români au o nouă tactică pentru clonarea cardurilor bancare! Aceasta a fost descoperită după ce o reţea periculoasă specializată în fraude bancare a fost destructurată de anchetatori. În timpul misiunii, însă, un jandarm a fost atacat de unul dintre suspecţi.

Hoții români au o nouă tactică pentru clonarea cardurilor bancare! Aceasta a fost descoperită după ce o reţea periculoasă specializată în fraude bancare a fost destructurată de anchetatori. În timpul misiunii, însă, un jandarm a fost atacat de unul dintre suspecţi.

Pentru a-i liniști pe suspecți, un subofiţer a fost nevoit să tragă un foc de armă.

În noua tactică pentru clonarea cardurilor bancare, hoții călătoreau în locuri exotice din Asia pentru a scoate banii furaţi, încercând astfel să îşi acopere urmele.

„Se deplasau în state din sud-estul Asiei, de unde retrăgeau cu aceste carduri falsificate sume de bani pe care ulterior le trimiteau în România”, a declarat un ofițer.

Cu un plan bine pus la punct şi cu siguranţa că nu vor fi prinşi, infractorii au zburat până în Taiwan şi Filipine. Acolo nu aveau limită de retragere a banilor.

„Au contrafăcut carduri bancare şi carduri de combustibil, au şi confecţionat dispozitive de tip skimming pe care le-au montat în statele din spaţiul Uniunii Europene, atât la ATM-urile unităţilor bancare, cât şi la pompele de carburant”, a mai spus ofițerul.

Reţeaua specializată în fraude bancare ar fi operat timp de doi ani şi ar fi prădat, din ce se ştie până acum, 25 de persoane din Suedia, Finlanda şi Danemarca. Prejudiciul estimat până acum ajunge la 50.000 de euro.

Odată ce le-au luat urma, anchetatorii au făcut 27 de percheziţii în Capitală şi în cinci judeţe. În Argeş, descinderile la una dintre casele suspecţilor s-au încheiat violent.

„Un jandarm a fost lovit în zona feţei cu pumnul de către un suspect, iar în aceeaşi locaţie, alte două persoane au atacat jandarmii care se aflau acolo cu unelte agricole. Fapt pentru care jandarmii au fost nevoiţi să folosească arma din dotare şi au tras un foc de avertisment”, a declarat Flavius Tănase, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Argeș.

„A prezentat un traumatism cranio-facial, iar ca urmare a efecturării radiografiilor s-a constat o fractură de mandibulă”, a declarat și Andreea Vasile, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Pitești.

În total, 20 de indivizi au fost duşi la audieri. Nouă dintre ei au fost reţinuţi, aseară, inclusiv cel care l-a lovit pe jandarm. În casa unuia dintre suspecţi au fost găsite şi droguri.

În plus, anchetatorii au stabilit legături între această reţea şi o altă grupare de hoţi, specializată în furtul de marfă din tiruri, destructurată în urmă cu trei săptămâni.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Imagini dintr-o Românie europeană. Bolnavii tratați într-o clădire fără acoperiș și cu apa infiltrată în pereți... Evaluare Națională 2019. Dezastru total la evaluare. Sute de elevi au fost absenți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x