Antena Căutare

Zece români, arestați în Franța după ce au comis zeci de jafuri. Infractorii atacau camioanele în mers, la viteze uluitoare: ”Lucrau foarte bine în echipă!”

Hoţii-cascadori au şocat Europa. Pentru prima oară, autorităţile din Franţa au investigat jafuri date în mers, pe autostrăzi. Suspecţii români au furat cosmetice de lux, dar şi electronice în valoare de 3,5 milioane de euro. Metoda "zburătorii"a fost brevetată în România în urmă cu ani buni. Hoţii deschid camioanele cu marfă şi mută apoi cutiile într-un autovehicul echipat special pentru astfel de acţiuni. Totul la viteze ameţitoare.

Zece români care alcătuiau o rețea infracțională au fost reținuți de curând, în Franța, după ce luni de zile au comis numeroase furturi din tiruri aflate în mers.

"Adevăraţi pirați ai şoselelor, capabili să repereze un camion care li se pare interesant chiar de la ieșirea acestuia din depozit şi să-l urmărească şi jefuiască pe parcursul mai multor kilometri. Acrobați care zboară, capabili să urce pe capota unei mașini care merge cu viteza maximă, de unde se urcă apoi în camioane. Tâlharii sparg ușa din spate şi se strecoară în remorcă, apoi aruncă din interior zeci de pachete cu mărfuri, care sunt recuperate apoi de complici. Abia după sute de kilometri, uneori chiar la destinaţie, șoferul camionului descoperă absența încărcăturii sale, dar hoţii sunt deja departe", scrie "Le Parisen".

Originari din România, cei zece hoţi arestaţi sunt suspectați că au comis peste 20 de spargeri de camioane în toată Franța. Ținte încărcate cu produse cosmetice, tutun sau echipamente informatice. Prada ultimului lor jaf a fost de 420.000 de euro, tâlharii fiind prinşi în flagrant între Somme şi Tours. Cei zece hoţi români acţionau cu cinci maşini, care au fost, de asemenea, confiscate.

Avertisment sumbru. Bucureștenii și-ar putea petrece iarna în frig în propriile locuințe: ”Nu vom avea resurse pentru a ... Laurențiu Duță a sesizat ANPC după ce a ajuns în spital! Nereguli grave descoperite de autorități: ”Nu respectau nicio r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x