Antena Căutare

Avertisment sumbru. Bucureștenii și-ar putea petrece iarna în frig în propriile locuințe: ”Nu vom avea resurse pentru a plăti gazul!”

Un avertisment dă firori reci bucureştenilor: şi-ar putea petrece iarna în frig în propriile case! Anunţul vine chiar de la Elcen, compania care livrează agent termic şi care ameninţă că lasă Capitala să îngheţe dacă Primăria nu-şi plăteşte facturile restante. Reprezentanţii municipalităţii promit să achite o parte din datoria istorică chiar astăzi. 

La o zi după ce compania municipală Termoenergetica a preluat atribuţiile Radet, se reaprinde scandalul datoriilor. Pentru că pe lângă angajaţi şi infrastructură, Termoenergetica a preluat şi datoriile istorice de peste 3,6 miliarde de lei. O parte, de 19 milioane de lei, ar trebui plătită urgent.

”Fără plata datoriilor curente, având în vedere că suntem în insolvență, nu vom avea resurse financiare pentru a plăti gazul către furnizorii de gaze.”, a declarat Claudiu Crețu, administrator al ELCEN.
Iar asta înseamnă că bucureştenii ar putea rămâne în plină iarnă fără căldură, apă caldă şi chiar crent, anunţă Elcen.

”Noi putem susţine o perioadă de o lună, două avand in vedere sumele primite din energia electrică”, a declarat Claudiu Crețu.

Ministrul Economiei şi reprezentanţii Termoenergetica dau asigurări că bucureştenii nu vor avea de suferit.

Şi cu datoriile plătite, riscul ca oamenii să rămână în frig în toiul iernii este mare. Oricând poate apărea o avarie majoră. S-a înâmplat în cazul Spitalului pentru copii Marie Curie, care nu a avut căldură şi apă caldă timp de trei zile. Situaţia s-a rezolvat abia azi dimineaţă.

Un secretar de stat din ministerul Sănătăţii a mers de urgenţă la Marie Curie să verifice dacă micii pacienţii au avut de suferit din cauza problemelor apărute.

"Spitalul a fost funcţional în aceste trei zile. Managerul unităţii ne-a informat că încălzirea s-a realizat prin mijloace alternative. A fost respectat calendarul de intervenţii medicale, s-au asigurat condiţiile igienico-sanitare, partea de stelirizare a fost funcţională.", au fost concluziile controlului.

Reţeaua de termoficare din Bucureşti are o lungime totală de 4 mii de km, dar 80% din conducte sunt mai vechi de 25 de ani şi ar fi trebuit schimbate în urmă cu un deceniu. La începutul anului, Primăria Capitalei promitea să înlocuiască 63 de km de conducte magistrale. Până acum s-au făcut doar 20.

Ionuț devenise tată și a murit pe o șosea din Spania, spulberat de o mașină. Mesaj sfâșietor al soției: “Ce facem noi fă... Zece români, arestați în Franța după ce au comis zeci de jafuri. Infractorii atacau camioanele în mers, la viteze uluito...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x