Potrivit studiului, cele mai atractive domenii pentru investitorii din strainatate au fost metalurgia (6,9%), industria alimentara, a bauturilor si tutunului (4,6%), prelucrarea titeiului, produse chimice, cauciuc si mase plastice (4,3%), industria mijloacelor de transport (4,0%) si ciment, sticla, ceramica (3,6%).
Statisticile arata ca industria prelucratoare a fost motorul principal al recuperarii industriale in anul 2010, productia prelucrata crescand cu 9,1%. Expertii sustin totodata ca principalele surse ale acestei cresteri industriale provin din doua domenii - fabricarea produselor alimentare si cea a textilelor.
Astfel, productia zaharului a inregistrat o triplare spectaculoasa in anul 2010, datorita recoltei mai bogate a sfeclei de zahar, dar si unei baze de comparatie foarte mici. Urmeaza sectorul articolelor de imbracaminte si cel al blanurilor, in care cresterea este estimata la 13%. Industria produselor lactate si-a consolidat pozitiile in cursul anului, inregistrand o crestere de 3,5% in primul trimestru si de 4% pentru prima jumatate a anului.
In baza estimarilor specialistilor, fabricile de lactate au incheiat anul 2010 cu o crestere incontestabila de 12% a productiei.
Industria metalurgica, rol-cheie
Industria metalurgica - o activitate traditionala cu aparente dezavantaje date de energointensivitate, dar si de necesarul ridicat de materii prime din import - reprezinta totusi o activitate importanta a investitorilor straini, dar si pentru viitorul industriei romanesti.
Tot articolul, in Financiarul
Numarul magazinelor "de vise" din Bucuresti a scazut cu 60%... SOCANT! Vezi cum au fost mutati pacientii din spitalele desfiintate de Guvern!...